HomeStiriSecuritate ITImportanța evaluării riscurilor cibernetice pentru companii
pentru-o-mai-buna-securitate-cibernetica-guvernul-vrea-ca-yahoo-gmail-sau-hotmail-sa-nu-mai-fie-folosite-de-primarii

Importanța evaluării riscurilor cibernetice pentru companii

pentru-o-mai-buna-securitate-cibernetica-guvernul-vrea-ca-yahoo-gmail-sau-hotmail-sa-nu-mai-fie-folosite-de-primariiEvaluarea pregătirii unei companii în combaterea amenințărilor cibernetice presupune analizarea mai multor factori.

Atacurile cibernetice au devenit una dintre cele mai mari amenințări, nu doar pentru companii ci pentru întreaga societate. Infractorii cibernetici, hackerii care militează pentru diferite drepturi și diverse state pot folosi linii de cod malițioase pentru a ataca orice și a opri funcționarea. Pe măsură ce devenim mai dependenți de dispozitivele conectate, atacurile cibernetice au puterea de a pune în impas orice sector, conform internationalbanker.com.

Desigur, companiile trebuie să fie atente și la amenințările venite din interior. Securitatea unei companii poate fi compromisă de angajați buni, dar care sunt neglijenți, neatenți sau care sunt păcăliți să încalce regulile de securitate sau de angajați care au devenit nemulțumiți, sunt șantajați sau aleg să se comporte indirect din punct de vedere etic pentru profitul personal.

Una dintre provocările principale ale securității informatice este evoluția constantă a amenințărilor. De asemenea, există provocări și riscuri specifice fiecărei companii în funcție de sectorul în care activează.

Evaluarea pregătirii unei companii în combaterea amenințărilor cibernetice este o problemă complexă. Și fiecare industrie are o perspectivă diferită asupra riscurilor informatice. Aceasta poate fi destul de dificilă pentru sectoare precum servicii financiare și asigurări, sănătate, educație și vânzări, care administrează cantități mari de informații personale de identificare, scrie networksasia.net.

Este supărător faptul că atacurile cibernetice asupra infrastructurilor importante precum apă, electricitate, gaze, transporturi și comunicații reușesc și pot cauza daune economice și de mediu la scară largă.

Share With: