HomeStiriSecuritate ITImaginile PNG ar putea fi un pericol pentru Android

Imaginile PNG ar putea fi un pericol pentru Android

sistemul-google-play-protect-a-obtinut-un-rezultat-slab-in-urma-testarii-securitatiiDispozitivele care folosesc sistemul de operare Android Nougat (7.0), Oreo (8.0) și Pie (9.0) ar putea fi sparte cu ajutorul imaginilor PNG malițioase.

Este indicat ca zilele acestea să aveți mai multă grijă ca de obicei cu imaginile pe care le vizualizați pe dispozitivele voastre cu Android. Conform unui raport publicat în cel mai recent buletin de securitate pentru sistemul mobil de operare, există riscul ca hackerii sa poată folosi unele fișiere PNG pentru a executa coduri dăunătoare pe telefonul vostru, scrie zonait.ro.

Cel mai recent Buletin de Securitate Android enumeră 42 de noi vulnerabilități, dintre care 11 sunt marcate drept critice, problema fișierelor PNG fiind una dintre ele.

Google a descoperit că imaginile PNG pot fi create în mod special pentru a rula diverse comenzi pe sistemele de operare Android Nougat (7.0), Oreo (8.0) și Pie (9.0), scrie csoonline.com.

Deși Google nu a găsit dovezi care să ateste că defectul de securitate este exploatat rămâne de văzut dacă și până când hackerii îl vor folosi pentru atacuri. Utilizatorii Android sunt sfătuiți să instaleze actualizările de securitate imediat ce devin disponibile. Chiar și așa, nu se știe când producători de telefoane mobile și furnizorii de telefonie mobilă vor lansa actualizările.

Share With: