IBM Security a anunţat pe 15 februarie disponibilitatea soluţiei Watson for Cyber Security, prima tehnologie de inteligenţă augmentată din industrie proiectată pentru alimentarea centrelor de operaţiuni de securitate cognitivă (SOC), scrie clubitc.ro.
Conform cercetărilor IBM, echipele de securitate traversează mai mult de 200.000 de evenimente de securitate în medie pe zi, fapt care duce la peste 20.000 de ore pe an irosite cu depistarea evenimentelor fals pozitive. Nevoia de a introduce tehnologii cognitive în centrele de operaţiuni de securitate va deveni critică pentru menţinerea pasului cu dublarea anticipată a incidentelor de securitate în următorii cinci ani şi cu înăsprirea reglementărilor de profil la nivel mondial.
Soluţia Watson for Cyber Security va fi integrată în noua platformă Cognitive SOC de la IBM, reunind tehnologii cognitive avansate cu operaţiunile de securitate şi astfel furnizând abilitatea de a răspunde ameninţărilor la nivel de puncte de acces, reţea, utilizatori şi cloud. Elementul central al acestei platforme este IBM Qradar Advisor with Watson, o nouă aplicaţie disponibilă în cadrul IBM Security App Exchange, primul instrument care apelează la nucleul Watson de informaţii de securitate relevante. Această nouă aplicaţie este deja utilizată de Avnet, Universitatea din New Brunswick, Sogeti, Sopra Steria şi alţi 40 de clienţi la nivel global pentru augmentarea investigaţiilor analiştilor legate de incidentele de securitate, scrie agora.ro.
Watson se conectează actualmente zilnic cu clienţii prin intermediul unui nou instrument chatbot împlementat în cadrul reţelei X-Force Command Center de la IBM, care gestionează peste 1000 de miliarde de evenimente de securitate pe lună. Clienţii pot alege să pună întrebări soluţiei Watson prin intermediul mesageriei instant în legătură cu situaţia lor legată de securitate sau cu configuraţiile lor de reţea. De exemplu, clienţii pot pune întrebări despre un dispozitiv sau despre statusul unui tichet. Instrumentul este, de asemenea, capabil de a executa comenzi de la clienţii IBM MSS, cum ar fi realocarea unui tichet către un nou deţinător.
IBM nu doar lansează Watson for Cyber Security, un serviciu de calcul cognitiv care analizează foarte multe rapoarte de securitate pentru a extrage informații relevante, dar dezvăluie un ajutor pe bază de voce care este în stadiu de testare. Havyn permite experților în apărare digitală să ceară actualizări ale amenințărilor și soluții recomandate când altfel ar dura mult prea mult. Dacă analiștii de securitate sunt deja îngropați în muncă, nu trebuie să se abată de la ce fac cu un nou traseu de cercetare când Havyn poate oferi un răspuns folositor în câteva secunde, scrie engadget.com.
Combinația ar putea ajuta, mai ales datorită profunzimii lui Watson. Sistemul a studiat peste un milion de documente de securitate pentru a îmbunătății limbajul de securitate și analizează rapoarte din surse la fel de diverse ca lucrări de cercetare, blog-uri și date legate de incidente. În teorie, sistemul reduce timpul total de investigare de la zile la minute – se petrece mai puțin timp interpretând informațiile și mai mult timp lucrând cu acea informație.
Havyn încă nu va fi foate răspândit în folosire. Se află încă în testare de către o echipă de analiști ai IBM șia are doar patru luni. A apărut când inventatorul Mike Spisak și fiul său s-au decis că trimitrea comenzilor text către Watson era greoaie.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…