HomeStiriSecuritate ITIBM: Informațiile compromise în 2016 au depășit cu 566% anii precedenți
ibm-informatiile-compromise-in-2016-au-depasit-cu-566-anii-precedenti

IBM: Informațiile compromise în 2016 au depășit cu 566% anii precedenți

ibm-informatiile-compromise-in-2016-au-depasit-cu-566-anii-precedentiÎn 2016, mai mult de 4 miliarde de arhive au fost compromise în lumea întreagă, depășind totalul ultimilor doi ani, confom unui raport al IBM Security.

IBM a explicat în raportul numit IBM X-Force Threat Intelligence Index 2017, că documentele compromise cuprind informații despre carduri de credit, parole, sănătate. Se observă și o schimbare a strategiilor infractorilor cibernetici, descoperindu-se că un număr mare de breșe sunt legate de date nestructurate ca arhive de e-mail, documente de business, propietate intelectuală și coduri sursă, scrie zdnet.com.

Pentru a realiza raportul, IBM a observat peste 8.000 de clienți din 100 de țări pentru care monitorizează securitatea și a extras informațiile din servicii care nu au clienți, ca senzorii spam și rețelele de computere folosite drept capcane pentru a afla metodele folosite de hackeri.

În plus, IBM X-Force folosește capcane pentru rețele în lumea întreagă și monitorizează mai mult de 8 milioane de atacuri de phishing și spam zilnic, în timp ce analizează mai mult de 37 de miliarde de pagini web și imagini.

Confrom networkworld.com, raportul IBM mai conține și următoarele informații:

În primele trei luni ale lui 2016, FBI-ul a estimat că infractorii cibernetici primiseră bani în valoare de 209 milioane de dolari prin intermediul ransomware și au obținut aproape un miliard de dolari din folosirea de malware doar anul trecut.

Cele mai populare tipuri de malware, vândute de hackeri, observate în 2016 sunt cele pentru Android, troieni bancari, ofertele ransomware și furnizorii de servicii DDoS.

În 2015 asistența medicală a fost cea mai atacată industrie, iar serviciile financiare s-au situat pe locul trei.

IBM a observat că industria de asistență medicală a continuat să fie asediată de un mare număr de incidente, atacatori au lovit ținte mai mici, rezultând un număr mai mic de informații furate. În 2016 au fost compromise doar 12 milioane de documente din acest sector, pe când în 2015 aproape 100 de milioane de documente au fost compromise.

 

 

 

Share With: