HomeStiriSecuritate ITIBM ajută la îmbunătățirea securității guvernelor și companiilor

IBM ajută la îmbunătățirea securității guvernelor și companiilor

IBM a semnat un contract cu guvernul australian și este implicată și într-un parteneriat cu NHS Digital pentru a îmbunătății securitatea cibernetică a celor două entități.

IBM a semnat un contract pe 5 ani, în valoare de un miliard de dolari australieni (sau 740 de milioane de dolari), cu guvernul australian pentru ca cesta din urmă să folosească tehnologia blockchain și alte tehnologii pentru a îmbunătății securitatea datelor, scrie cointelegraph.com.

Contractul prevede ca IBM să ofere tehnologiile blockchain, de automatizare și inteligența artificială departamentelor federale, precum cel de apărare și afaceri interne.

Harriet Green, șefa IBM pe zona Asia-Pacific, a spus că noul parteneriat va oferi cetățenilor australieni cele mai bune tehnologii din lume și că Australia va ajunge în „top trei agenții guvernamentale digitale din lume”.

Green a pus accentul pe asigurarea securității datelor cetățenilor cu ajutorul tehnologiei blockchain. De asemenea, Green consideră contractul ca fiind un pas major pentru ca Australia să devină o țară care nu cere hârtii cetățenilor în diferite situații, printre care se numără plata taxelor și controlul granițelor.

De asemenea, CSOC, departamentul de securitate cibernetică al NHS Digital a anunțat un parteneriat cu IBM în valoare de 30 de milioane de lire sterline. Parteneriatul vine ca urmare a atacului ransomware WannaCry care a afectat anumite sisteme ale NHS, scrie computerworlduk.com.

Chris Flynn, directorul operațiunilor din cadrul CSOC, spune că parteneriatul cu IBM este creat mai mult din nevoia de a îmbunătății în continuu capacitățile NHS de a asigura securitatea informațiilor, decât de a evita ca acest tip de incidente să se producă din nou.

Parteneriatul are o durată de trei ani și prin intermediul său IBM își aduce expertiza tehnică în CSOC pentru a îmbunătății monitorizarea, detecția și capacitățile de răspuns la amenințările cibernetice, precum și accesul la echipa de monitorizare a amenințărilor cibernetice, X-Force, a IBM.

Flynn spune că acesta nu este prima dată când NHS colaborează cu IBM.

Share With: