404 Not Found


nginx
Hotelurile Trump au fost lovite de o breșă de securitate - Security Portal
HomeStiriSecuritate ITHotelurile Trump au fost lovite de o breșă de securitate
hotelurile-trump-au-fost-lovite-de-o-bresa-de-securitate

Hotelurile Trump au fost lovite de o breșă de securitate

hotelurile-trump-au-fost-lovite-de-o-bresa-de-securitateLanțul de hoteluri al președintelui SUA a fost victima unei a treia breșe de securitate din ultimii 3 ani.

Compania a anunțat marți într-o declarație pe site-ul său că a fost prinsă într-un atac cibernetic împotriva Sabre Corp, firmă care se ocupă cu sistemul de rezervări pentru mai mult de 36.000 de propietăți, scrie cnet.com.

Hackerii din spatele breșei la date forte prețioase, incluzând informații despre cardurile de credit, nume, adrese de e-mail, adresa de acasă, numere de telefon și rezervări. Breșa a lovit 14 hoteluri Trump, incluzând unele din New York, Washington, DC, Las Vegas și Chicago.

Alte victime care au fost expuse breșei înclud oaspeți ai hotelurilor Four Seasons, Hard Rock și Loews. Lanțurile de hoteluri au devenit ținte lucrative pentru hackeri pe măsură ce caută sisteme nesigure care oferă venituri mari.

Acest malware funcționează ca un skimmer virtual, furând datele cardurilor de credit care sunt stocate temporal în memorie și le trimite către serverele infractorilor,” a precizat Corey Williams, director general al companiei de securitate Centrify, într-o declarație scrisă.

Cei care investighează breșa au descoperit că persone neautorizate au accesat sistemele de plată și rezervări în perioada 10 august 2016 – 9 mai 2017. Compania a început să informeze victimele lovite de breșa de informații pe 5 iunie.

Hotelele Trump nu au precizat câți clienți au fost afectați, scrie bbc.com.

Două alte breșe au fost făcute publice din 2014. Prima dată, șapte hoteluri Trump au fost afectate de un malware care țintea plățile în perioada mai 2014 și iunie 2015. Cealaltă breșă a avut loc în 2016.

Fusese o strategie obișnuită a hackerilor să atace companii terțe mai mici când vor să ajungă la informațiile clienților unor companii mai mari, a spus expertul în securitate Rik Ferguson al Trend Micro.

El mai spune că este de datoria tuturor companiilor ca să se asigure că furnizorii lor de servicii respectă aceleași standarde de securitate.

Breșa ilustrează importanța învățării unei lecții din breșele trecute, ceea ce nu pare să se fi întâmplat în cazul de față, mai spune Ferguson.

 

 

 

Share With: