HomeStiriSecuritate ITHackerul D3v1X a deturnat site-ul Universității din București
hackerul-d3v1x-a-deturnat-site-ul-universitatii-din-bucuresti

Hackerul D3v1X a deturnat site-ul Universității din București

hackerul-d3v1x-a-deturnat-site-ul-universitatii-din-bucurestiHacker-ul D3v1X care a spart și site-ul Inspectoratului Școlar Județean Bihor, a atacat și site-ul Universității din București (unibuc.ro). 

Site-ul Universității din București a fost spart în noaptea de marți spre miercuri. Mesajul postat de hacker atrage atenția asupra importanței securității cibernetice, scrie evz.ro.

„Sper că ați înțeles ce am vrut să transmit și că nu luați securitatea ca pe o glumă”, au scris hackerul.

Site-ul Universității din București nu a putut fi accesat din cauza hackerului, dar informațiile nu au fost pierdute.

„Website-ul principal al Universității din București (www.unibuc.ro) nu poate fi accesat în acest moment, datorită unui atac cibernetic. Ne cerem scuze pentru acest inconvenient. Colegii noștri informaticieni lucrează pentru repunerea sa în funcțiune, astfel să poată fi din nou accesibil în aproximativ 30 de minute. Vom solicita autorităților competente demararea unei anchete, pentru identificarea și tragerea la răspundere a autorului. Vă mulțumim pentru înțelegere”, este mesajul transmis de reprezentanții Universității pe pagina de Facebook, citat de bihon.ro.

Din cauză că IȘJ Bihor și Universitatea din București au amenințat cu plângeri la poliție, hacker-ul a declarat, în exclusivitate pentru Bihon.ro, că probabil va lua o pauză, însă nu se va opri. „Aș vrea doar să transmit că nu o să mă opresc și că voi viza în continuare site-urile instituțiilor publice cu o securitate slabă”.
 

Share With: