HomeStiriSecuritate ITHackerii spun că pot exploata o vulnerabilitate a consolei Nintendo Switch care nu ar putea fi remediată
hackerii-spun-ca-pot-exploata-o-vulnerabilitate-a-consolei-nintendo-switch-care-nu-ar-putea-fi-remediata

Hackerii spun că pot exploata o vulnerabilitate a consolei Nintendo Switch care nu ar putea fi remediată

hackerii-spun-ca-pot-exploata-o-vulnerabilitate-a-consolei-nintendo-switch-care-nu-ar-putea-fi-remediataHackerii au descoperit o vulnerabilitate al unei componente hardware a Nintendo Switch, ceea ce înseamnă că vulnerabilitatea nu ar putea fi remediată.

Consola de jocuri Switch de la Nintendo a fost deturnată de hackeri în februarie pentru a rula Linux pe ea și este clar că acum hackerii pot rula propriile lor aplicații și jocuri pe acest dispozitiv. Eurogamer raportează că două exploit-uri au fost detaliate săptămâna aceasta. Acestea permit hackerilor să se folosească de un defect hardware al Tegra X1, compnantă a Switch, pentru a obține acces la sistemul de operare. De aceea hackerii spun că vulnerabilitatea nu poate fi remediată decât prin înlocuirea hardware, scrie theverge.com.

Defectul de securitate permite hackerilor să foloseacă o metodă de jailbreak ca la iPhone, dar pentru Switch.

Microprocesorul Tegra este cel care este afectat de defectul de securitate, iar asta înseamnă că Nintendo nu poate remedia defecțiunea. USB Recovery Mode sau RCM a procesorului este partea afectată. Hackerii pot transmite foarte multe date pentru a supraîncărca procesorul, folosind un alt computer conectat prin USB, ceea ce permite apoi trecerea de securitatea oferită de Boot ROM, scrie kotaku.com.

Producătorii microprocesorului spun că acesta nu poate primi actualizări și de aceea nu se poate remedia această problemă de securitate. Cei de la Nintendo ar putea detecta sistemele care au folosit exploit-ul atunci când se loghează pe serverele online ale companiei și le-ar putea interzice accesul, scrie arstechnica.com.

 

 

 

 

Share With: