[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate IT

Hackerii pot ataca şi creierul, folosind undele cerebrale

Hackerii pot deja să ne intre în undele cerebrale, iar acesta e doar începutul, potrivit lui Alejandro Hernández, consultant IOActive.

 

Acesta spune că abilitatea de a fura, manipula şi reproduce undele folosite în electroencefalogramă nu mai e doar fantezie SF, şi că în special cei din industria sănătăţii ar trebui să îşi ia câteva măsuri de precauţie serioase, playtech.ro.

Electroencefalogramele sunt foarte utile în diagnosticarea narcolepsiei şi altor boli. De asemenea, cercetătorii cred că undele cerebrale sunt cheia în stabilirea bolilor, în crearea interfeţelor creier-la-creier şi că vom putea transmite gânduri pe internet fără nicio problemă, graţie lor scrie playtech.ro.

Totuşi, până acolo, ar trebui să avem grijă cu dispozitivele EEG. Alejandro Hernández, consultant IOActive şi-a dedicat un an studiului potenţialelor erori ale echipamentelor EEG şi a ajuns la concluzia că undele cerebrale înregistrate sunt date foarte sensibile şi ar trebui criptate.

Hackerul a demonstrat, la conferinţa BruCon de săptămâna trecută, cum ar funcţiona un atac al semnalelor cerebrale, folosind un pachet EEG NeuroServer. „Cu câţiva ani în urmă, nimeni nu îşi făcea griji pentru reţelele SCADA , iar 10 ani mai târziu vorbim despre securitatea SCADA. Cred că acelaşi lucru se întâmplă şi cu EEG, aşa că nu ar strica să punem deja securitatea în tehnologie”, a mai explicat acesta.

Oricât ar suna de bizar, hackerul nu este primul om care a expus ideea pericolului ca cineva expert să îţi intre în creier. Acum doi ani, inventatorul și neurologul Philip Low a dezvoltat un monitor portabil numit iBrain, care poate detecta activitatea cerebrală de la suprafața scalpului. Cu ajutorul acestui dispozitiv, pacienții aflați în stare vegetativă, dar care au încă activitate cerebrală, pot comunică cu cei din jur prin intermediul gândurilor.

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019