Perioada examenelor din timpul verii poate fi foarte profitabilă pentru hackerii experimentaţi care pun la dispoziţie servicii la negru de accesare şi falsificare a notelor, uşor de găsit la o căutare online, scrie go4it.ro.
Practica atacării sistemelor şcolare pentru a schimba note, îmbunătăţi prezenţa la cursuri sau pentru a întrerupe testele este deloc nouă, aceasta fiind o afacere profitabilă pentru hackeri încă de la începutul erei internetului.
Potrivit cercetătorilor Kaspersky, de-a lungul anilor a fost creată o industrie neagră înfloritoare, facilitând înşelăciunea atunci când vine vorba de realizările academice. Aceasta include forumuri de discuţii, ghiduri şi videoclipuri.
O singură căutare online, pe 12 iunie, a dezvăluit un furnizor de servicii de hacking de note şi diplome false, cu un formular de comandă uşor de accesat, care permite clientului să aleagă domeniul, nivelul şi instituţia emitentă, scrie bursa.ro.
Cercetătorii au analizat, de asemenea, unele dintre cele mai utilizate sisteme informatice şcolare şi au constatat că, în afară de un istoric al bug-urilor raportate, multe se bazează doar pe nume de utilizatori şi parole pentru a autentifica accesul elevilor, al părinţilor şi al profesorilor – ceea ce le face îngrijorător de uşor de spart folosind date de autentificare furate sau reutilizate, potrivit analizei realizate de Kaspersky.
„Pe măsură ce sistemul de educaţie devine mai digitalizat, tehnologia care sprijină procesul de învăţare oferă noi oportunităţi, chiar şi pentru hackerii nu foarte pricepuţi, iar cei care nu doresc să acţioneze singuri pot găsi online un serviciu de hacking. Cercetarea noastră a descoperit, de asemenea, un furnizor de pe piaţă neagră care, în schimbul unei taxe, creează o diplomă falsă, la alegere. Pentru majoritatea tinerilor care lucrează pentru a-şi lua examenele, precum şi pentru şcolile şi colegiile unde învaţă, o astfel de înşelăciune poate fi foarte demoralizantă – ca să nu mai vorbim de faptul că frauda educaţională este o faptă penală. Profesorii nu sunt specialişti în securitate şi e posibil să nu ştie sau să nu-şi amintească ce trebuie să facă, dar, din fericire, există nişte paşi simpli pe care instituţiile educaţionale şi angajatorii care doresc să verifice realizările le pot lua, pentru siguranţă“, a declarat David Jacoby, security researcher la Kaspersky, conform sursei citate.
Instituţiile de învăţământ sunt sfătuite să ia o serie de măsuri care sunt menite să prevină atacarea sistemelor informatice, conform gds.ro.
Printre acestea se numără:
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…