HomeStiriSecuritate ITHackerii i-ar fi furat criptomonede în valoare de 2 milioane de dolari unui vlogger
hackerii-i-ar-fi-furat-criptomonede-in-valoare-de-2-milioane-de-dolari-unui-vlogger

Hackerii i-ar fi furat criptomonede în valoare de 2 milioane de dolari unui vlogger

hackerii-i-ar-fi-furat-criptomonede-in-valoare-de-2-milioane-de-dolari-unui-vloggerUn vlogger care oferă oamenilor informații depre criptomonede ar fi fost recent ținta hackerilor care i-ar fi furat două milioane de dolari din portofelele digitale.

Ian Balina este și fost angajat al IBM. El se ocupă acum doar cu tanzacțiile de criptomonede și vrea să îi învețe pe cei care îl urmăresc pe YouTube cum pot să ajungă ca el. De obicei, împărtășește imagini ale portofoliului său, care valora mai mult de trei milioane de dolari pe 14 aprilie, conform unei imagini postate pe Twitter și Instagram, scrie theverge.com.

Dumincă, în timp ce transmitea în direct, nu a putut să se logheze pe contul în care își urmărește oferte de vânzare ale criptomonedelor. Asta pare să fie din cauza faptului că un hacker a preluat controlul asupra contului, lăsându-l fără o parte substanțială de criptomonede, a căror valoare ar putea ajunge la 2 milioane de dolari

Conform Tubular Labs, o companie de analiză video, în ultimele 90 de zile au fost încărcate pe YouTube 122.000 de videouri despre monede virtuale sau Bitcoin, care au adunat 328 de milioane de vizualizări. Acești vloggeri sunt o țintă atactivă pentru hackeri deoarece împărtășesc prea multe informații în momentul în care fac tranzacții, punând imaginea ecranului. Astfel se poate vedea ce aplicație, ce nume de utilizator și adrese de criptomonede folosesc. Uneori spun și ce sistem folosesc pentru a-și asigura monedele, ceea ce îi poate ajuta pe hackeri.

Vlogger-ul Ian Balina, discuta în direct despre initial coin offering, când unul dintre cei care îl urmăreau i-a scris că cinevia i-a transferat toate criptomonedele din Moneytoken. Balina și-a continuat discuția, iar tramnsmisia a fost oprită în 15 minute de o pană de curent cum afirmă Balina. Când a revenit a observat că fusese delogat din Google Sheets.

Mai apoi, Balina a scris pe canalul de Telegram că a fost obligat să întrerupă transmisia live deoarece cineva i-a furat criptomonedele în acest timp. El crede că hackerii s-au folosit de o adresă de e-mail mai veche care era compromisă și conectată la actualul cont de Gmail și de acolo la cheile publice, scrie thenextweb.com.

Mai multe persoane din comunitatea de criptomonede nu sunt convinse că incidentul este unul real, punând la îndoială sinceritatea vlogger-ului. În schimb Balina spune că incidentul este investigat de poliție și nu poate da prea multe detalii, scrie bitcoinist.com.

Indiferent dacă este adevărat sau nu, acest caz arată că cheile private nu trebuie să fie ușor accesbile hackerilor.

 

 

 

Share With: