HomeStiriSecuritate ITHackerii fură și vând conturi Apple cu 15 dolari fiecare
hackerii-fura-si-vand-conturi-apple-cu-15-dolari-fiecare

Hackerii fură și vând conturi Apple cu 15 dolari fiecare

hackerii-fura-si-vand-conturi-apple-cu-15-dolari-fiecareHackerii vând cu 15 dolari conturile iCloud compromise. Utilizatorii Apple trebuie să învețe să se protejeze de atacurile de phishing.

Informațiile stocate de conturile iCloud deschid o cale hackerilor către alte informații persoanale precum detaliile cardului de credit, cumpărături online, parole și multe altele, scrie computerworld.com.

Conturile Apple sunt cele mai valoroase conturi vândute pe dark web în afara celor care conțin informații ale serviciilor financiare, 15 dolari pentru fiecare cont în parte. Informațiile despre contruile de online banking costă în medie 160 de dolari, datele unui cont PayPal costă în jur de 250 de dolari și informațiile de pe pașaport 60 de dolari.

Aceste informații vin ca urmare a unui studiu realizat în Statele Unite de Top10VPN.com, care a analizat ofertele de pe piețele dark web Dream, Point și Wall Street Market.

Pentru a-i opri pe hackeri să obțină datele de autentificare iCloud, utilizatorii de dispozitive Apple trebuie să învețe să descopere încercările de phishing, relatează cnet.com.

Spre exemplu, utilizatorii primesc un e-mail care este identic cu altele primite de la Apple și sunt informați că le-a fost compromis contul după care li se cere să reseteze parola folosind un link fals care le cere să introducă numele de utilizator, parola și uneori codul unic de identificare asemănător CNP-ului care este folosit în SUA.

Alte metode de protecție împotriva furtului contului Apple sau a altor date de autentificare ale altor conturi sunt folosirea autentificării în doi pași și folosirea unui administrator de parole.

Un cont Apple compromis poate cauza mai multe pabuge decât 15 dolari deoarece hackerii îl pot folosi pentru a accesa și crea alte conturi în unele utilizatorului.

 

 

 

Share With: