HomeStiriSecuritate ITHackerii au spart baza de date a unui cazinou folosind un termometru inteligent
hackerii-au-spart-baza-de-date-a-unui-cazinou-folosind-un-termometru-inteligent

Hackerii au spart baza de date a unui cazinou folosind un termometru inteligent

hackerii-au-spart-baza-de-date-a-unui-cazinou-folosind-un-termometru-inteligentUn cazino a fost victima hackerilor care s-au folosit de un termomentru inteligent montat în interiorul unui acvariu pentru a accesa o bază de date.

Acest incident ilustrează felul în care folosirea din ce în ce mai multor dispozitive Internet of Things compromite securitatea informațiilor confidențiale. Un director al unei companii de securitate cibernetică a dezvăluit cum o bază de date a clienților care pariau cei mai mulți bani a fost accesată de hackeri prin intermediul unui termometru aflat în interiorul unui acvariu din foaierul cazinoului, scrie digitaltrends.com.

Nicole Eagan, CEO al companiei de securitate cibernetică Darktrace, a declarat în cadrul unui eveniment desfășurat la Londra că hackerii atacă din ce în ce mai mult dispozitivele Ineternet of Things neprotejate precum sistemele de aer condiționat și televiziunea cu circuit închis pentru a obține acces la rețelele companiilor. Dispozitivele IoT extind suprafața de atac și majoritatea lor nu sunt protejate de mijloace de apărare tradiționale, scrie businessinsider.com.au.

Exemplul dat de Eagan cu termostatul a fost sub formă de anecdotă. El a precizat că hackerii au extras datele din rețea tot prin intermediul termometrului și le-au urcat în cloud.

 

 

 

Share With: