Guvernul britanic este sfătuit să facă publice numele companiilor ca nu au o bună securitate informatică
Cercetătorii din mediul academic sfătuiesc guvernul britanic să publice o listă cu numele companiilor ale căror măsuri de securitate informatică nu reușesc să protejeze informațiile clienților.
Ca urmare a faptului că patru din zece firme s-au confruntat cu breșe de securitate sau atacuri cibernetice în perioada 2017-2018, conform unei cercetări realizate de guvernul Marii Britanii, publicul ar trebui să vadă care sunt pașii pe care firmele le iau pentru a oferi siguranță online utilizatorilor, se precizează în raport, conform computerweekly.com.
Raportul realizat de Cyber Security Research Group și de Policy Institute de la Universitatea King din Londra susține că publicarea numelor companiilor cu o slabă securitate cibernetică va stimula organizațiile să își îmbunătățească apărarea și să ajute la combaterea infracțiunilor cibernetice.
Cyber Security Research Group de la Universitatea King din Londra promovează cercetarea în domeniul securității cibernetice prin aducerea împreună a unor experți în relații internaționale, studii de securitate, studii de strategie, informații, politici publice, informatică și știința calculatoarelor, iar Policy Institute este un institut de cercetare independent al Universității care lucrează la rezolvarea provocărilor societății cu dovezi și expertiză.
Raportul, intitulat „UK Active Cyber Defence: A public good for the private sector”(Active Cyber Defence al Marii Britanii: un bun public pentru sectorul privat), susține că publicarea detaliilor despre companiilor care nu iau măsuri pentru siguranța online a utilizatorilor va stimula organizațiile de business să își îmbunătățească apărarea și să ajute la combaterea fraudelor online și a furtului de identitate, relatează forbes.com.
Universitatea King din Londra vrea ca organizațiile să adopte măsurile incluse în programul Active Cyber Defence (ACD) al guvernului britanic. Universitatea susține că tehnologia folosită de acest program a dus la o scădere semnificativă a e-mail-urilor înșelătoare din partea adreselor guvernamentale și la eliminarea a mii de site-uri de phishing care par a aparține agențiilor guvernamentale pentru a fura informațiile personale ale utilizatorilor.