Internetul a devenit o modalitate utilă pentru grupările teroriste în vederea recrutării și formării membrilor lor, dar și pentru transmiterea informațiilor. “Din punctul de vedere al teroriştilor, reţelele de socializare au un avantaj enorm, şi anume anonimatul”, a spus Gabriel Weimann, de la Universitatea din Haifa, care a realizat studiul pentru Woodrow Wilson Center, scrie Mediafax.
Potrivit lui Weimann, în 1998 existau doar 12 site-uri consecrate terorismului, față de cele 10000 de site-uri sau conturi pe rețelele socializare din prezent. Grupările au profitat de avantajul oferit de libertatea Internetului și au creat instrumente precum revista Inspire, legată de Al-Qaida, utilizată pentru recrutarea și formarea simpatizanților.
“Teroriştii au motive întemeiate pentru a utiliza reţelele de socializare. Pe de o parte, aceste canale sunt de departe cele mai populare în rândul publicului pe care îl vizează . Pe de altă parte, mediile de socializare virtuale sunt uşor de folosit, fiabile şi gratuite. Şi, în cele din urmă, acestea le permit să ajungă direct la publicul lor ţintă”, a precizat Weimann.
“Nu există niciun mijloc de a-i împiedica”, susține cercetătorul. În opinia sa, prezenţa sporită a acestor grupări pe Internet subliniază necesitatea unei ameliorări a supravegherii, precum cea pusă în aplicare de Agenţia americană pentru Securitate Naţională, dar cu oferirea unor garanţii în privinţa protejării vieţii private a internauţilor.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…