HomeStiriSecuritate ITGruparea de hackeri Lazarus, considerată responsabilă pentru ransomware-ul WannaCry
gruparea-de-hackeri-lazarus-considerata-responsabila-pentru-ransomware-ul-wannacry

Gruparea de hackeri Lazarus, considerată responsabilă pentru ransomware-ul WannaCry

gruparea-de-hackeri-lazarus-considerata-responsabila-pentru-ransomware-ul-wannacryO grupare de hackeri din Coreea de Nord, numită Lazarus Group, este considerată responsabilă pentru ransomware-ul WannaCry, de către agențiile de securitate.

Centrul National de Securitate Cibernetică din Marea Britanie (National Cyber Security Centre – NCSC) a atribuit malware-ul WannaCry echipei de hackeri din Coreea de Nord, numită Lazarus Group, conform unui raport emis recent și citat de theguardian.com.

NCSC spune că nici nu confirmă, dar nici nu neagă datele publicate în raport. O altă susă a conformat că NCSC a condus investigația internațională legată de WannaCry. Agenția Națională de Securitate (NSA) din SUA a ajuns și ea la aceași concluzie ca NCSC, și anume că WannaCry are legătură cu Coreea de Nord. Sursa citată a menționat că NSA a precizat că nu a descoperit nicio altă implicare în afara celei depistate.

Companiile private au recreat codul folosit, dar se pare că aprecierea Marii Britanii a fost făcută datorită mai multor informații.

Indiferent care sunt vinovații din spatele WannaCry, motivul din spatele efortului nu este foarte evident. Conform unui studiu publicat la scurt timp după izbucnirea infecțiilor, hackerii nu au reușit nici măcar să câștige prea mulți bani din acest gest cu repercusiuni la nivel global, scrie playtech.ro.

Lazarus Group ar mai fi vizat și compania Sony Pictures, în 2014, când casa de filme pregătea pelicula „The Interview”, o satiră despre conducerea nord-coreeană, scrie publika.md.

 

 

 

Share With: