HomeStiriSecuritate ITGrayKey este un mic dispozitiv pentru deblocarea iPhone
graykey-este-un-mic-dispozitiv-pentru-deblocarea-iphone

GrayKey este un mic dispozitiv pentru deblocarea iPhone

graykey-este-un-mic-dispozitiv-pentru-deblocarea-iphoneCei care au creat GrayKey dezvăluie că este un dispozitiv electronic special care poate fi folosit pentru a sparge orice iPhone al companiei Apple.

GrayKey este dispozitivul electronic folosit de către companii de securitate informatică, agenții guvernamentale, poliție, etc, pentru a sparge orice iPhone al companiei Apple, care e protejat cu un cod de acces. GrayKey este o cutie de dimensiuni mici pe care o companie numita GrayShift a creat-o special pentru agențiile guvernamentale si unitațile de poliție care au nevoie sa spargă rapid orice iPhone atunci când intră în posesia sa, scrie idevice.ro.

GrayKey are doua cabluri Lightning care permit conectarea a doua telefoane iPhone, un software special fiind instalat in ele pentru a permite un atac de tip brute force în vederea aflării codului de acces în telefon fără a declanșa mecanismul de siguranță al iOS care blochează telefoanele iPhone după cateva introduceri greșite ale codului.

Cu toate că ajută polițiștii și agențiile de spionaj, GrayKey poate avea implicații grave asupra securității și intimității dacă ar fi folosită de hoți sau alți infractori care reușesc să sustragă acest dispozitiv de la cei care lucrează în cadrul forțelor de ordine, scrie appleinsider.com.

Dispozitivul este o mică cutie gri ce are 10 centimetri lungime și 5 centimetri lățime, cu două cabluri Lightning care permit conectarea a două telefoane iPhone în același timp. După două minute, cele două dispozitive iPhone pot fi deconectate de la unitate, dar sfotware-ul va continua să ruleze pe dispozitivele Apple pentru a trece de securitatea acestora, afișând mai apoi codul de deblocare și alte detalii pe ecranul iPhone. Conform sursei, procesul oate dura două ore pentru parole mai scurte șii trei zile pentru parole cu șase cifre.

După ce este deblocat, un Iphone poate fi conectat din nou la GrayKey pentru a descărca întreg conținutul sistemului de fișiere, care poate fi accesat de pe computer prin intermediul unei interfațe web.

Conform imaginilor din raport, dispozitivul funcționează și cu noile iPhone, inclusiv iPhone X ce au instalată o versiune iOS dinainte de 11.2.4.

Conform raportului, GrayKey ar putea face ca după ce este folosit, securitatea dispozitivelor să aibă de suferit dacă folosește un fel de metodă de jailbreak, lăsând utilizatorul vulnerabil la posibilitatea de a fi accesat de la distanță.

De asemenea, nu se știe ce nivel de securitate are GrayKey. Nu se știe dacă dispozitivul poate fi accesat de la distanță, dacă informațiile pot fi interceptate în timp ce sunt transmise și dacă informațiile obținute de forțele de ordine sunt stocate în siguranță după ce sunt obținute.

 

 

 

Share With: