HomeStiriSecuritate ITGoogle vrea să devină foarte bun in securitatea cloud
google-vrea-sa-devina-foarte-bun-pentru-securitatea-cloud

Google vrea să devină foarte bun in securitatea cloud

google-vrea-sa-devina-foarte-bun-pentru-securitatea-cloudNoi unelte pentru protejarea aplicațiilor care folosesc platforma de cloud de la Google.

Google Cloud a anunţat câteva soluţii noi în cadrul conferinţei Google Next organizată joi în San Francisco. A debutat un nou API cu rol de prevenire a pierderii de date pentru platformă Google Cloud. Apoi a fost anunţată disponibilitatea în masă pentru a sistemului de administrare a cheilor de criptare pentru aceeaşi platformă, scrie mobilissimo.ro.

Un nou cip de securitate va fi folosit în cadrul serverelor Google. Acesta se numește Titan şi are la bază un microcontroller cu consum redus, creat cu gândul la securitatea hardware. El oferă o identitate criptografică unui dispozitiv. Un oficial Google a apărut la conferinţa purtând chipul ca un cercel, pentru a sublinia cât de mic este.

Google speră astfel să convingă tot mai multe companii mari să aibă încredere în stocarea în cloud şi în centerele sale de date.
Liderii organizațiilor de business se obișnuiesc din ce în ce mai mult cu mutarea către cloud, dar secritatea rămâne una dintre îngrijorările principale, scrie zdnet.com.

Google, cu toate acestea, susține că invoațiile sale nu ar trebui doar să potolească îngrijorările cu privire la securitate, ci să încurajeze migrarea spre cloud.

Nou API cu rol de prevenire a pierderilor de date poate identifica cu ajutorul algoritmilor de machine learning informații sensibile ca adrese de e-mai și numere de identificare. cleinții pot ascune astfel de infomații sau le pot modifica. Acest API poate fi folosit de instituți financiare și pentru servicii de asistență medicală.

Este clar că Google vrea să se diferențieze de alți furnizori de infrastructură cloud. Nu protejează doar serverele și spațiul de cloud, va proteja și aplicațiile care rulează pe ele, scrie csoonline.com.

API-ul DLP va permite administratorilor să decidă nivelul de protecție pentru fiecare tip de date, și chiar tipul de conținut stocat.

Share With: