[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate IT

Google va plăti 1.000 de dolari pentru defecte de securitate ale celor mai folosite aplicații Android

Google a creat un program de tip bug bounty pentru cercetarea vulnerabilităților aplicațiilor din Play Store ale Android.

Google s-a aliat cu platforma de bug bounty, HackerOne, pentru a deschide Google Play Security Reward Program, scrie zdnet.com.

Google are deja programe care răsplătesc hackerii și cercetătorii în securitate care descoperă vulnerabilități ale Chrome, Android și de pe site-uri web. Google extinde programul pentru a include aplicații Android din Google Play Store. Cercetătorii vor primi 1.000 de dolari pentru vulnerabilitățile care se califică.

Aplicațiile incluse sunt Alibaba, Dropbox, Duolingo, Headspace, Line, Mail.Ru, Snapchat și Tinder. Cu toate acestea, mai multe aplicații ar putea fi incluse mai târziu.

Google se confruntă în continuare cu numeroase probleme de securitate când vine vorba de Android şi de aplicaţiile pentru acest sistem de operare. Acest program nu va plăti 1.000 de dolari pentru orice problemă posibilă a unei aplicaţii, precum bug-uri simple, ci strict despre probleme pe partea de securitate, scrie news.ro.

Scopul este acela de a depista problemele grave de securitate, precum executarea de cod maliţios de la distanţă, descărcarea forţată a unei aplicaţii compromise ori preluarea controlului asupra unui dispozitiv mobil.

Google Play Security Reward prevede ca aceia care depistează problemele de securitate să lucreze îndeaproape cu dezvoltatorii de aplicaţii pentru rezolvarea acestora. Google nu va face decât să noteze problema rezolvată şi să livreze recompensa.

Sistemul de operare Android este considerat cel mai nesigur sistem de operare popular. Numărul de utilizatori pe care îi are Android atrage mai multe eforturi din partea infractorilor cibernetici, iar fragementarea este una dintre probleme, deoarece sistemul de operare diferă foarte mult de la un telefon la altul, în funcție de producător. Cu toate acestea, multe probleme de securitate apar prin intermediul aplicațiilor – nu al sistemului de operare –  chiar dacă sunt instalate din Google Play Store, relatează wccftech.com.

Programul și recompensele se limitează la aplicațiile înscrise și nu se extind și la aplicațiile malițioase ca aplicații de spyware, malware sau ransomware.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019