HomeStiriSecuritate ITGoogle spune că telefonele cu Android sunt la fel de sigure precum concurența
google-spune-ca-telefonele-cu-android-sunt-la-fel-de-sigure-precum-concurenta

Google spune că telefonele cu Android sunt la fel de sigure precum concurența

google-spune-ca-telefonele-cu-android-sunt-la-fel-de-sigure-precum-concurentaDirectorul care se ocupă de securitatea sistemului de operare Android, Google Play și a sistemului de operare Chrome spune că securitatea Android s-a îmbunătățit în ultimul timp.

În trecut, securitatea sistemului de operare Android a fost compromisă de bug-ul Stage Fright în 2015, care putea fi exploatat cu doar un simplu SMS. În 2016 cercetătorii în securitate au descoperit HummingBad, un software malițios, folosit de hackeri pentru a genera venituri cu ajutorul unor reclame fictive. În 2017, Wikileaks a dezvpluit documente secrete ale CIA care relcă că ageția a creat software malițios pentru telefonele cu Android, conform cnet.com.

David Kleidermacher, director în cadrul Goolge care se ocupă de securitatea sistemului de operare Android, Google Play și a sistemului de operare Chrome, spune că echipa de securitate Android lucrează din greu pentru a face ca astfel de incidente de securitate să nu se mai repete. De fapt, Kleidermacher a declarat, fără a da nume, că android este mai sigur decât competiția. această declarație apare înaintea raportului anual ce vizează securitatea Android.

În raportul anual legat de securitate Android este evidențiat progresul sistemului de operare Android în ceea ce privește securitatea. Probabilitatea descărcării de aplicații dăunătoare telefonului a scăzut cu 50% la 0,2% în 2017, conform raportului, scrie zdnet.com.

Dar spre depsebire de Apple, dispozitivele care rulează sistemul de operare Android sunt mai multe și diverse față de cele care rulează sistemul de operare iOS. În cazul iOS, majoritatea utilizatorilor folosesc aceași versiune iOS. Cu toate acestea, Google face mai ușoară raportarea vulnerabilităților. Google a plătit 1,28 milioane de dolari în cadrul programului Android Security Rewards.

Este securitatea Android la fel de bună ca cea a iOS? Depinde de model. Securitatea Pixel 2 a Google nu se poate compara cu securitatea unui alt model de dispozitiv ce aparține Samsung în ceea ce privește actualizările de securitate.

De asemenea, față de Apple, sistemul de operare Android trebuie să protejeze mai mult de 60.000 de modele de dispozitive.

Google Play încorporează Google Play Protect care protejează dispozitivele împotriva descărcării de aplicații malițioase, oferind Google mai mult control al securității. În 2017, scanările zilnice au dus la eliminarea de 39 de milioane de aplicații malițioase.

 

 

 

Share With: