HomeStiriSecuritate ITGoogle Play Protect este destinat creșterii securității telefoanelor cu Android
google-play-protect-este-destinat-cresterii-securitatii-telefoanelor-cu-android

Google Play Protect este destinat creșterii securității telefoanelor cu Android

google-play-protect-este-destinat-cresterii-securitatii-telefoanelor-cu-androidNoul sistem Google Play Protect scanează în continuu fiecare aplicație de pe dispozitivele cu Android pentru descoperirea problemelor de securitate.

Sistemul numit Google Play Protect vrea să îmbunătățească securitatea dispozitivelor Android prin actualizarea constantă a aplicațiilor și prin urmarea unor pași automați împotriva oricăror activități suspecte descoperite de scanări. Google Play Protect a fost anunțat în cadrul conferinței Google I/O 2017 din California, SUA. Aplicația rulează automat pe funadalul deispozitivelor cu Android și scanarea manuală este o opțiune disponibilă, scrie techtarget.com.

„Cu mai mult de 50 de miliarde de aplicații scanate zilnic, sistemele de machine learning caută mereu noi riscuri, identifică aplicații cu potențial dăunător și le țin la distanță de dispozitiv sau le elimină,” a scris pe blog Edward Cunningham, manager de securitate al produselor Android. „Toate aplicațiile Google Play sunt trecute printr-o analiză riguroasă de securitate, chiar înainte de a fi puse în Play Store – și Play Protect vă avertizează cu privire la aplicațiile nesigure care sunt descărcate din alte surse.”

Google Play Protect este un pachet de produse de securitate care constă în scanarea aplicațiilor, protecția browser-ului și măsuri anti-furt. Caracteristica de scanare este de fapt construită în Google Play Store și este prezentă pe orice dispozitiv Android care are această aplicație – nu necesită instalare sau o activare separată și nici o contribuție a utilizatorului pentru a funcționa, aceasta funcționând constant, scrie androidauthority.com.

În plus, Google a înlocuit Android Device Manager cu o nouă aplicație numită Find My Device. Aceasta poate localiza dispozitivele furate și le poate șterge datele sau închide de la distanță, dar are o nouă interfață și câteva funcții suplimentare.

 

 

 

Share With: