HomeStiriSecuritate ITGoogle emite actualizările de pe luna iunie pentru telefoanele cu Android
google-emite-actualizarile-de-pe-luna-iunie-pentru-telefoanele-cu-android

Google emite actualizările de pe luna iunie pentru telefoanele cu Android

google-emite-actualizarile-de-pe-luna-iunie-pentru-telefoanele-cu-androidGoogle a emis actualizările pe luna iunie pentru dispozitivele cu Android, inclusiv actualizările de securitate pentru dispozitivele Nexus și Pixel.

Google a emis actualizările de securitate din luna iunie pentru dispozitivele cu Android. Acestea rezolvă diverse probleme de securitate. De asemenea, Google a lansat și actualizări over-the-air pentru dispozitivele Pixel și Nexus produse de companie, scrie androidauthority.com.

Cei care au dispozitive Android de la alți producători trebuie să aștepte actualizările de la aceștia. Google a lansat pe 4 iunie actualizările de securitate de luna acesta.

Actualizările remediază 57 de vulnerabilități ale sistemului de operare Android, dar și ale componentelor kernel și picroprocesoarelor de la companii precum MediaTek, NVIDIA și Qualcomm. 11 dintre actualizări sunt critice, iar 46 au o prioritate mare, scrie threatpost.com.

Google a precizat că cele mai severe vulnerabilități, trei la număr, permit execuția de coduri de la distanță folosind Android media framework. Un atacator ar putea folosi un fișier special creat pentru a executa comenzi arbritrare.

Celelalte vulnerabilități critice remediate au de-a face cu microprocesoarele celor de la MediaTek și Qualcomm.

 

 

 

 

Share With: