404 Not Found


nginx
Google Chrome, eliberat de extensii infectate cu malware - Security Portal
[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate IT

Google Chrome, eliberat de extensii infectate cu malware

 

 

 

Google a făcut curăţenie în colecţia de extensii pentru web browser-ul Chrome, eliminând aproape 200 extensii care odată instalate bombardau utilizatorii cu reclame înşelătoare.

 

Într-un studiu desfăşurat cu ajutorul colegilor de la Universitatea din California, cercetătorii Google au descoperit în colecţia pentru Google Chrome nu mai puţin de 192 extensii înşelătoare, împreună folosite de aproximativ 14 milioane utilizatori.

Între timp, eliminate din catalog, mai mult de o treime dintre extensiile incriminate au fost încadrate direct la categoria malware, determinând oficialii companiei să implementeze în regim de urgenţă noi filtre care să permită descoperirea rapidă a oricărei extensii noi sau actualizată, care încearcă abuzuri similare, scrie Go4IT.

Potrivit aceluiaşi studiu, extensiile pentru web browser care integrează componente de tip ad-injector sunt foarte răspândite, fiind vizate atât PC-uri Windows cât şi sisteme OS X. Mai mult de 5% dintre vizitatele primite pe website-uri deţinute de Google provin de la web browsere pe care rulează cel puţin un plugin de tip ad-injector. În acest grup, cel puţin jumătate dintre utilizatori sunt asaltaţi cu reclame provenind de la două componente ad-injector, iar aproape o treime au de înfruntat câte patru sau mai multe componente ad-injector lucrând în paralel.

Trebuie spus că, oficial, Google nu interzice în mod explicit extensiile care includ componente ad-injector, obligând doar dezvoltatorii să evidenţie în mod clar acest tip de comportament. În plus, clienţii DoubleClick şi ai altor servicii de publicitate operate de Google trebuie să respecte politicile companiei privind instalarea transparentă şi blocarea componentelor software nedorite.

Curăţenia făcută în colecţia de extensii pentru Google Chrome vine la mai puţin de două luni după scandalul care a implicat gigantul Lenovo, acuzat ca include componente adware preinstalate pe PC-urile livrate, provenind de la o companie numită Superfish. Strecurat pentru a rotunji veniturile companiei, adware-ul folosit injectează reclame în listele cu rezultate la căutări şi lasă utilizatorii vulnerabili în faţa atacurilor de tip man-in-the-middle, deturnând sesiunile Web iniţiate prin conexiuni criptate.

Deşi nu a fost dezvăluit în mod oficial, este posibil ca un comportament similar să fi fost întreprins şi de extensiile Google Chrome incriminate, compromiţând securitatea web browserului pentru milioane de utilizatori. 

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019