HomeStiriSecuritate ITGoogle avertizează jurnaliștii și profesorii că sunt atacați online
google-avertizeaza-jurnalistii-si-profesorii-ca-sunt-atacati-online

Google avertizează jurnaliștii și profesorii că sunt atacați online

google-avertizeaza-jurnalistii-si-profesorii-ca-sunt-atacati-onlineMai multe rapoarte din social media sugerează că o campanie majoră de atac asupra conturilor Google a fost descoperită.

Google avertizează importanți jurnaliști și profesori că hackeri  finanțați de state au țintit recent conturile lor, conform unor rapoarte oferite recent pe social media, relatează arstechnica.com.

Cei care au raportat că au primit mesaj de avertizare din partea Google sunt laureatul premiului Nobel, economistul Paul Krugman, profesorul Univeristății din Stanford și fost diplomat, Michael McFaul, correspondentul GQ, Keith Olbermann și alți jurnaliști și reporteri.

Una dintre avertizările Google menționează că atacatori susținuți de guverne încearcă să fure parola. Pe lângă asta a inclus și un link care a dus la sfaturi pentru securizarea conturilor.

Aceasta nu este prima încercare a Google de a-i face pe utilizatori să conștientizeze posibilele atacuri. Google a mai emis astfel de avertizări și în 2012. Cu toate acestea, această revărsare de avertizări în 24 de ore este fără precedent, scrie siliconrepublic.com.

Un purtător de cuvânt al Google a comentat mesajele îngrijorătoare, sugerând că ar putea fi legate de un atac dinaintea avertizării apărute, mai degrabă de la atacuri încercate luna trecută. Purtătorul de cuvânt a menționat și că este o întârziere considerabilă în notificarea utilizatorului despre încercarea de atac pentru că o avertizare imediată poate da indicii hackerului. De asemenea, metoda ajută echipa de cercetătorii în securitate a Google să prevină dezvăluirea metodelor de detecție, dar o breșă care are succes va avea ca rezultat un mesaj de avertizare imediat.

Acest atac cibernetic pe scară largă a fost descoperit de firma de securitate Volexity, care a menționat că grupul de hackeri The Dukes au țintit organizații non-guvernamentale din SUA după publicarea rezultatelor alegerilor din această țară.

 

 

 

Share With: