HomeStiriSecuritate ITGeneral Motors va răsplăti cercetătorii care descoperă defecte de securitate

General Motors va răsplăti cercetătorii care descoperă defecte de securitate

General Motors va lansa un program de tip bug bounty destinat descoperirii de potențiale slăbiciuni ale securității cibernetice și produselor companiei.

Astfel de programe sunt obișnuite pentru companiile care produc tehnologie și software. Cu toate acestea, devin mai proeminente pentru industria auto pe măsură ce producătorii de automobile se pregătesc să lanseze vehicule autonome și mai multe programe bazate pe servicii precum flotele ride-sharing, scrie autonews.com.

Programul celor de la General Motors a fost anunțat pe 2 august și se așteaptă să înceapă până la sfârșitul verii. Va include un grup de 10 (sau mai puțini) cercetători în securitate cibernetică.

O mașină care are foarte multe componente de computer ar însemna că informațiile utilizatorului sunt vulnerabile sau că siguranța conducătorului auto ar putea fi pusă în pericol dacă producătorii de automobile nu sunt pregătiți să elimine orice breșă de informații sau amenințare la adresa securității cibernetice, scrie securityinfowatch.com.

General Motors va aduce cercetători, unii dintre ei, hackeri profesioniști, în Detroit pentru a oferi o recompensă sau o sumă în bani pentru fiecare bug descoperit pentru oricare vehicul al General Motors.

„Le vom arăta produsele, programele și sistemele pentru care plănuim să stabilim aceste recompense”, spune președintele General Motors, Dan Ammann. Ammann a mai precizat că îi va aduce pe cercetători într-un mediu primitor, unde vor primi orice au nevoie și vor fi lăsați să își facă treaba.

După aceea, compania îi va trimite pe cercetători acasă, un grup de 10 hackeri etici, și le va da componente hardware necesare continuării cercetărilor pentru mai multe săptămâni.

Share With: