HomeStiriSecuritate ITG DATA se alătură Cybersecurity Tech Accord

G DATA se alătură Cybersecurity Tech Accord

G DATA se alătura initiativei globale privind protectia impotriva infractionalitatii cibernetice, Cybersecurity Tech Accord, din care fac parte peste 60 de companii IT internationale din intreaga lume.

Furnizorul german de securitate IT, G DATA Software, subliniaza angajamentul sau in lupta impotriva infractionalitatii cibernetice. Cybersecurity Tech Accord este o coalitie de peste 60 de companii IT internationale din intreaga lume. Scopul asociatiei este protejarea clientilor de atacurile periculoase, indiferent daca sunt venite dinspre infractori cibernetici sau servicii secrete. Pe langa dezvoltatorul de solutii antivirus G DATA, dintre membri mai fac parte Microsoft, Oracle, Cisco si HP, scrie ecomunicate.ro.

“Lupta impotriva infractionalitatii cibernetice a devenit o sarcina pentru societate si devine din ce in ce mai importanta intr-o lume digitalizata. In calitate de companie germana de securitate IT, G DATA sustine in mod natural aceasta initiativa pentru securitatea digitala“, spune Hendrik Flierman, Global Sales Director la G DATA.

Cybersecurity Tech Accord este un angajament public voluntar in care sunt implicate companii de tehnologie de varf. Scopul este de a exploata sinergiile in lupta impotriva infractionalitatii cibernetice printr-o cooperare sporita intre participanti astfel incat acestia sa faca fata pericolului din ce in ce mai mare pe care il reprezinta expansiunea amenintarilor din mediul online.

Cybersecurity Tech Accord a fost înființat în aprilie 2018. Inițial au aderat 34 de companii printre care ABB, Arm, Bitdefender, Cisco, Facebook, HP, HPE, Microsoft Corp., Nokia, Oracle şi Trend Micro, operatori de tehnologii care alimentează infrastructura de comunicare şi informare a internetului pe plan mondial, conform securityportal.ro.

„Atacurile devastatoare din ultimul an demonstrează că securitatea informatică nu se referă doar la ceea ce poate face o singură companie, ci şi la ceea ce putem face împreună,” a declarat preşedintele Microsoft, Brad Smith. „Acest acord larg al industriei de tehnologie ne va ajuta să adoptăm o direcţie principială către metode mai eficiente de a colabora şi de a proteja clienţii din întreaga lume.”

Companiile şi-au asumat angajamente bazate pe patru principii esenţiale: apărare consolidată, excluderea infracţiunilor, acţiune colectivă şi consolidarea capacităţilor.

Companiile nu vor ajuta guvernele în lansarea de atacuri cibernetice şi vor proteja împotriva manipulării sau exploatării produselor şi serviciilor lor, în fiecare etapă a dezvoltării tehnologice, a designului şi a distribuţiei.

Share With: