HomeStiriSecuritate ITFurtul de monede virtuale este în creștere în prima jumătate a acestui an

Furtul de monede virtuale este în creștere în prima jumătate a acestui an

Numărul furturilor de criptomonede de pe platformele de tranzacţionare a crescut considerabil în prima jumătate a acestui an, ajungând la 761 de milioane de dolari.

Numărul furturilor de criptomonede de pe platformele de tranzacţionare a crescut considerabil în prima jumătate a acestui an, ajungând la 761 de milioane de dolari, sumă care este de trei ori mai mare faţă de totalul anului 2017, potrivit unui raport realizat de firma de securitate cibernetică CipherTrace, scrie startupcafe.ro.

CipherTrace este furnizorul unui software care ajută platformele de tranzacţionare şi fondurile de hedgeging care utilizează criptomonede să respecte legislaţia referitoare la combaterea spălării banilor. Pierderile ar putea creşte în acest an la 1,5 miliarde de dolari, potrivit estimărilor realizate de firma de securitate cibernetică.

În 2017, valoarea monedelor virtuale furate a fost de 266 de milioane de dolari, potrivit raportului, scrie bursa.ro.

Directorul general al CipherTrace, Dave Jevans, a declarat că monedele virtuale furate ajung să fie spălate pentru a ajuta infractorii să îşi ascundă identităţile reale şi să evite arestările. Jevans este şi preşedintele Anti-Phis­hing Working Group, o organizaţie globală care contribuie la rezolvarea infracţiunilor cibernetice.

Cel mai recent caz de furt de monede virtuale de pe o platformă de tranzacţionare a fost unul în valoare de 32 de milioane de dolari, de la platforma sud-coreeană Bithumb.

Luna trecută, compania de securitate cibernetică Carbon Black a emis un raport care arăta că 1,1 miliarde de dolari în criptomonede au fost furați în prima jumătate a anului. Autorii raportului remarcau cat de ușor este să comiți infracțiuni precum folosirea de ransomware, scrie hacked.com.

Share With: