HomeStiriSecuritate ITFirmă de securitate: Atacurile de phishing pot viza cetățenii malezieni înaintea alegerilor
firma-de-securitate-atacurile-de-phishing-pot-viza-cetatenii-malezieni-inaintea-alegerilor

Firmă de securitate: Atacurile de phishing pot viza cetățenii malezieni înaintea alegerilor

firma-de-securitate-atacurile-de-phishing-pot-viza-cetatenii-malezieni-inaintea-alegerilorQuann Malaysia, firmă de securitate cibernetică din regiune, avertizează cetățenii că pot fi ținta unor atacuri cibernetice cu ocazia alegerilor generale.

Administratorul general al Quann Malaysia, Ivan Wen, avertizează că ar putea apărea o creștere a atacurilor de phishing care încearcă să convingă utilizatorii să dea click pe link-uri pentru a citi sau vedea știri exclusive sau șocante, scrie themalaymailonline.com.

El a precizat că orice pare mai bun decât este, probabil este o știre falsă.

Site-urile de phishing sunt folosite pentru a păcăli utilizatorii să le dea date personale precum adrese de e-mail, CNP-uri și chiar informații ale cardului de credit. De asemenea, pot lansa atacuri ransomware pentru criptarea informațiilor importante de pe dispozitiv și se pot transmite mai departe accesând contactele persoanei ți trimițând link-urile către acestea.

Conform unui raport publicat de Dynamic Business Technologies, 48% dintre furnizorii de servicii IT spun că e-mail-urile ce conțin link-uri pentru phishing descarcă ransomware pe dispozitive, conform theborneopost.com.

În trecut, alegerile electorale au atras amenințări cibernetice ca în cazul alegerii președintelui SUA în 2016 și alegerilor din Marea Britanie anul trecut.

În Statele Unite un atac de phishing lansat de agenția de spionaj rusă a vizat compania care se ocupă de dezvoltarea sistemului electoral electronic. În Marea Britanie, membrii ai Parlamentului au fost ținta unei campanii de phishing, o parte din aceștia suferind breșe de informații.

Share With: