[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate IT

FBI ofera recompensa record pentru suspect de hacking

FBI oferă o recompensă de trei milioane de dolari pentru un cetățean rus, suspectat de crearea botnetului GameOver Zeus.

Suma reprezintă cea mai mare recompensă oferită de autoritățile americane într-un caz de infracțiune cibernetică. Evgeniy Mikhailovich Bogachev este acuzat de crearea botnetului GameOver Zeus, folosit de infractorii cibernetici pentru a fura peste 100 de milioane de dolari de la afaceri și clienți, începând din 2011, scrie CNet.

,,Această recompensă reafirmă devotamentul Guvernului SUA pentru a aduce pe cei care iau parte la infracțiuni cibernetice în fața justiției, fie că se ascund online sau peste graniță”, a declarat Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii.

FBI consideră că Bogachev încă trăiește în Rusia. Recompensa oferită pentru Bogachev vine în urma eforturile Guvernului american de a opri ascensiunea atacurilor cibernetice, care cauzează pierderi anuale care variază între 100 și 400 de miliarde de dolari, sumă estimată de NSA.

GameOver Zeus a apărut în 2011 și este un derivat al troianului Zeus, apărut în 2007. Totuși, structura peer-to-peer este diferită de alte variante ale Zeus, care a infectat peste 13 milioane de computere în toată lumea și a dus la pierderi de sute de milioane de dolarui.

Botnetul a fost folosit în secret pentru a infecta între 500.000 și un milion de computere, cu scopul de a fura date bancare din computerele utilizatorilor. Deseori descărcat de pe un website malițios creat de infractorii cibernetici, malware-ul se putea împrăștia și prin scamatorii phishing care influențează utilizatorii să acceseze link-uri care instalau malware-ul în mod automat.

Botnetul a fost oprit de agenția multinațională Europol, care a confiscat serverele centrale folosite pentru administrarea malware-ului Cryptolocker, folosit pentru criptarea fișierelor din computerele utilizatorilor, pentru care se cerea o recompensă. În primele două luni în care s-a aflat pe Internet, Cryptolocker a adunat peste 27 de milioane de dolari din recompense, a spus Departamentul Justiției din SUA.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019