[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate IT

Facebook ar vrea să achiziționeze o companie de securitate cibernetică

Facebook a suferit breșe de securitate în ultimele luni, ceea ce face ca Facebook să caute să achiziționeze o companie de securitate cibernetică.

În urma unor breșe de informații care au afectat Facebook, compania vrea să achiziționeze o companie de securitate cibernetică, relatează The Information, citata de securitytoday.com.

Articolul citează patru persoane care cunosc detalii despre acest subiect. Aceste persoane spun că Facebook a abordat mai multe companii de securitate cibernetică cu privire la o posibilă achiziție. Sursele nu au spus care sunt companiile cu care Facebook a discutat, dar una din surse a spus că s-ar putea ajunge la o înțelegere până la sfârșitul anului.

Facebook și-ar fi creat o echipă pentru a determina care sunt companiile care ar putea ajuta la îmbunătățirea expertizei în domeniul securității cibernetice și să stingă criticile la adresa protecției informațiilor.

Facebook ar căuta instrumente de securitate care s-ar integra ușor cu serviciile pe care le are în prezent. Aceste instrumente ar putea fi folosite pentru a securiza mai bine conturile utilizatorilor sau să detecteze, raporteze și șă reducă automat încercările de atac ale hackerilor, scrie forbes.com.

O astfel de achiziție ar avea sens pentru Facebook și nu doar pentru motivul de a îmbunătății securitatea. Hackerii devin din ce mai talentați. Protejarea utilizatorilor va fi din ce în ce mai dificilă pe viitor. Achiziționarea unei companii de securitate și încorporarea mijloacelor sale de apărare în componentele digitale ale Facebook pare a fi un răspuns bun la această problemă.

Achiziția unei firme de securitate cibernetică cu o reputație bună ar putea fi încă un pas spre reducerea criticilor.

În luna august, directorul pentru securitate al Facebook, Alex Stamos, a plecat din companie, iar postul pe care acesta îl ocupa a fost desființat. Facebook a declarat că investește mult pentru a integra securitatea în toate diviziile sale. Astfel, în loc să dezvolte o echipă de securitate, Facebook a desfiinţat-o, pentru a include ingineri de securitate în toate departamentele sale, conform securityportal.ro.

Dar în ultima lună, 30 de milioane de conturi de Facebook au fost afectate de o breșă de informații. Hackerii au profitat de o vulnerabilitate care le permitea să acceseze token-urile de acces care autentifică utilizatorii, relatează securityportal.ro.

Share
Publicat de
C. R.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019