Un cercetător în securitate a descoperit o bază de date online unde sute de milioane de numere de telefon ale utilizatorilor Facebook ar fi putut fi aflate cu ușurință. Informațiile ar fi putut fi folosite de persoane rău intenționate, dar Facebook spune că nu există dovezi că ar fi fost compromis vreun cont, scrie techtimes.com.
Cercetătorul în securitate Sanyam Jain a dezvăluit, miercurea trecută, pentru Tech Crunch că a descoperit o bază de date online nesecurizată unde se putea găsi sute de milioane de numere de telefon ale utilizatorilor de Facebook. Mai exact, serverul conținea 419 milioane de numere de telefon ale utilizatorilor Facebook, 113 milioane erau din Statele Unite, 50 de milioane din Vietnam și 18 milioane din Marea Britanie.
Jain spune că baza de date conținea ID-ul unui al utilizatorului Facebook și un număr de telefon folosit pe conturile lor, în timp ce unele conțineau chiar și numele, genul și locația în funcție de țară a utilizatorului. Ceea ce este și mai îngrijorător este faptul că serverul nu avea nevoie de o parolă pentru a putea fi accesat, ceea ce însemna că oricine putea să se uite la informații.
Totalul numerelor de telefon afișate este 419 milioane, dar Facebook a anunțat că există duplicate şi că numărul real de utilizatori este de circa 200 de milioane, scrie gandul.info.
Jay Nancarrow, purtător de cuvânt al Facebook a declarat că baza de date a fost formată înainte ca Facebook să oprească accesul la numerele de telefon ale utilizatorilor. Anul trecut Facebook a eliminat posibilitatea de a găsi alte persoane pe Facebook folosind numărul lor de telefon, a mai spus purtătorul de cuvânt. „Baza de date nu mai este online și nu avem vreo dovadă că conturile Facebook au fost compromise”, citează techcrunch.com.
Data Protection Commission din Irlanda a aflat despre această problemă din presă și a contactat imediat Facebook, a declarat un purtător de cuvânt, citat de techcrunch.com.
Prezența informațiilor unor utilizatori din Europa în baza de date a Facebook face ca acest incident să intre în atenția autorităților de reglementare din regiune.
General Data Protection Regulation (GDPR) impune sancțiuni stricte pentru lipsa de protecție a informațiilor, cu amenzi care pot ajunge până la 4% din profiturile anuale ale companiei.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…