HomeStiriSecuritate ITFacebook a admis că a permis accesul la datele utilizatorilor unor firme terțe
facebook-a-admis-ca-a-permis-accesul-la-datele-utilizatorilor-unor-firme-terte

Facebook a admis că a permis accesul la datele utilizatorilor unor firme terțe

facebook-a-admis-ca-a-permis-accesul-la-datele-utilizatorilor-unor-firme-terteNu doar Apple și amazon au oferit accesul la informații despre utilizatorii lor unor companii terțe, ci și Facebook.

Ceea ce este îngrijorător pentru SUA este că Facebook a împărtășit informații cu cel puțin patru companii chineze din domeniul electronic, inclusiv Huawei, care este considerată că ar avea legături foarte strânse cu guvernul chinez, fiind clasificată ca risc național pentru SUA, scrie vox.com.

Doi reporteri ai New York Times au precizat că Facebook a spus că are înțelegeri, ce datează din 2010, cu Huawei, Lenovo, Oppo și TCL.

Facebook a permis companiilor care produc dispozitive să acceseze informații despre utilizatori precum religia, evenimente din viața lor, statusul relației și chiar și informații despre prietenii acestora.

Facebook a început să înceteze aceste colabărări în aprilie. Până acum a anulat mai mult de 30, inclusiv înțelegerea cu Huawei. Un purtător de cuvânt al Facebook a precizat că astfel de înțelegeri erau ceva obișnuit în momentul în care au fost create în 2007 și 2008 și a specificat că nu sunt înțelegeri specifice doar pentru Facebook. Google a anunțat la începutul anului o integrare a messajelor android cu Huawei.

Facebook a avut mai multe parteneriate cu producători de dispozitive, inclusiv Samsung și Apple. aceste parteneriate ar încălca o înțelegere din 2011 semnată cu Federal Trade Commission în care este prevăzut că Facebook nu va împărtăși informațiile utilizatorilor cu alți parteneri, scrie ft.com.

Aceasta nu este doar o problemă a Facebook, dar Google nu ar împărtăși informațiile sale companiilor chineze în același mod ca Facebook.

Cei de la Huawei spun că nu au colectat sau sticat informațiile utilizatorilor Facebook. Huawei spune că colaborarea cu Facebook a fost pentru a îmbunătății serviciile pentru utilizatorii platformei de social media, scrie nypost.com.

Dezvăluirea Facebook vinde în contextul în care agențiile de spionaj american consideră că Huawei este un pericol pentru securitatea națională.

Share With: