HomeStiriSecuritate ITExtinderea numărului de atacuri ransomware
extinderea-numarului-de-atacurile-ransomware-din-2018

Extinderea numărului de atacuri ransomware

extinderea-numarului-de-atacurile-ransomware-din-2018Atacurile ransomware au crescut ca număr, dar s-au extins și din punct de vedere al tipului de instituții și departamente vizate.

Atacurile ransomware au crescut semnificativ în 2017, dublându-și volumul față de anul anterior, conform unui raport al Verizon din acest an, relatează eweek.com.

Experții în securitate spun că companiile care se ocupă cu oferirea de servicii de apărare se confruntă cu atacuri mult mai agresive pe măsură ce statele și alte grupări de hackeri folosesc din ce în ce mai mult software malițios pentru a bloca informații și a le manipula, scrie thehill.com.

Aceste companii se confruntă și cu atacuri care încearcă să le saboteze operațiunile. De asemenea, creșterea numărului de atacuri ransomware asupra acestor companii coincide cu creșterea folosirii atacurilor ransomware în general. atacurile se pot răspândi și pot ataca și alte victime care nu au fost vizate.

Spre exemplu, la sfârșitul lunii trecute, Boeinf a fost lovit de un atac cu ransomware-ul WannaCry, la sfârșitul lunii trecute, după ce acest ransomware a afectat dispozitive Windows din 150 de țări primăvara trecută. Hackerii caută mereu să folosească goluri în securitate care au fost deja descoperite în trecut când încearcă să se infiltreze în astfel de sisteme. Atacul a fost atenuat repede după ce a fost detectat de centrul de securitate cibernetică al companiei. Acesta a afectat un număr mic de sisteme.

Centru de împărtășire al amenințărilor cibernetice din cadrul Department of Health and Human Services din SUA recomandă industriei de asistență medicală să folosească cerințe de securitate și confodențialitate cu efecte de lungă durată pentru a proteja istoricul medical al pacienților de atacurile cibernetice în curs de apariție, precum atacurile ransomware, scrie insidecybersecurity.com.

Recomandările se bazează în principal pe ultimele atacuri ransomware care au vizat municipalitatea orașului Atlanta din SUA.

De asemenea, un recent raport al Verizon precizează că ransomware-ul este cea mai populară formă de virus ce pune organizațiile să aleagă între a plăti răscumpărarea, sau o rezolvare internă a problemei, sau să se axeze mai mult pe soluții de lungă durată care să prevină atacurile ransomware, conform techrepublic.com.

„Creșterea explozivă a atacurilor ransomware din ultimii ani va continua, cel mai probabil, pentru că există un sistem infracțional uriaș în spatele acestui tip de amenințare, producând sute de noi mostre în fiecare zi,” precizează Vyacheslav Zakorzhevsky, Head of Anti-Malware Team la Kaspersky Lab, conform securityportal.ro.

 

 

 

Share With: