HomeStiriSecuritate ITExtensii pentru Chrome care ar putea îmbunătății securitatea
extensii-pentru-chrome-care-ar-putea-imbunatatii-securitatea

Extensii pentru Chrome care ar putea îmbunătății securitatea

extensii-pentru-chrome-care-ar-putea-imbunatatii-securitateaGoogle Chrome vine cu măsuri de securitate integrate pentru protejarea utilizatorilor, pentru prevenirea atacurilor de phishing și celor venite din partea site-urilor periculoase, dar nu strică adoptarea de măsuri de securitate suplimentare.

Microsoft a lansat o extensie Widows Defender pentru Chrome. Oferă același tip de protecție precum browserul Chrome, dar Microsoft susține că poate bloca mai multe atacuri de phishing decât Chrome, 99% față de 87%, scrie lifehacker.com.

Există îndoieli deoarece Windows Defender nu este un instrument de securitate atât de bun. Dar există și alte extensii create de producătorii de antivirus pentru protecția browserului web.

Avast are o extensie asemănătoare, care verifică care site-uri sunt de încredere. uMatrix este o extensie firewall granulară. Aceasta permite blocarea scripturilor și reclamelor. De asemenea, poate ajuta utilizatorul să vadă ce informații colectează site-ul pe care navighează pentru ca acesta să poată să aleagă să blocheze site-urile care nu pot fi de încredere.

HTTPS Everywhere este o extensie, care conform numelui, adaugă încă un nivel de securitate prin obligarea site-urilor vizitate să folosească o conexiune sigură HTTPS.

Peter Bright, edidor la ArsTechnica, spune că a testat extensia Windows Defender Browser Protection pe browserul Chrome. Nu a putut verifica dacă într-adevăr face ca browser-ul să fie mai sigur, dar a observat că aceasta funcționează împreună cu funcția de securitate integrată de Google. Astfel, folosirea lor împreună poate îmbunătăți securitatea dacă fiecare elimină golurile din securitate care ar putea permite malware-ului să treacă, scrie fortune.com.

 

 

 

Share With: