HomeStiriSecuritate ITExperților în securitate cibernetică li se cere să colaboreze pentru a lupta împotriva hackerilor
expertilor-in-securitate-cibernetica-li-se-cere-sa-colaboreze-pentru-a-lupta-impotriva-hackerilor

Experților în securitate cibernetică li se cere să colaboreze pentru a lupta împotriva hackerilor

expertilor-in-securitate-cibernetica-li-se-cere-sa-colaboreze-pentru-a-lupta-impotriva-hackerilorUn reprezentant al Agenției de Securitate Națională a SUA (NSA) a cerut  comunității de experți în securitate cibernetică să colaboreze pentru a combate împreună acțiunile hackerilor.

Prin intermediul unor acțiuni de colaborare, comunitatea experților în securitate poate avea un efect asupra adversarului, conform lui  Dave Hogue, director tehnic al Centrului NSA care se ocupă de amenințările cibernetice (NCTOC), scrie computerweekly.com.

Hogue și-a exprimat acest punct de vedere în cadrul conferinței CyberUK 2018 ce a avut loc în Manchester. El a mai precizat că echipa sa, în ultimul an, a văzut multiple tipuri de atacuri ransomware, atacuri care încearcă să șteargă informații și penetrări ale rețelelor guvernamentale din SUA.

Anul trecut s-a observat un trend îngrijorător în rândul atacurilor cibernetice pe măsură ce infrastructura criticp a fost ținta acestora, mulți experți sugerând că în 2018 aceste tipuri de atacuri se vor intensifica. Diverse departamente de apărare au avertizat cu privire la existența unor campanii sposorizate de guverne, campanii care vizează tehnologia operațională folosită în sectorul energetic și în centralele nucleare de pe tot globul. În același timp, malware precum Industroyer, ar ținti sistemele importante, scrie infosecurity-magazine.com.

Recunoscând aceste amenințări, guvernul britanic vrea să implementeze Directiva NIS (Network and Information Security) a Uniunii Europene pentru a se asigura că operatorii din Marea Britanie sunt pregătiți să facă față numărului crescut de amenințări cibernetice.

Această directivă obligă operatorii de servicii esențială să implementeze măsuri de securitate care să administreze riscurile la care se supun rețelele și sistemele informatice. În cazul în care un incident serios are loc, autoritățile trebuie anunțate. National Cyber Security Centre din Marea Britanie va fi echipa de răspuns la astfel de incidente.

 

 

 

 

Share With: