[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate IT

Experții în securitatea IT nu au încredere în politicieni

82% dintre experții în securitatea IT nu au încredere în politicieni că vor scrie legi eficiente pentru securitatea cibernetică.

Venafi, furnizor de top de software pentru protecția identității, a publicat pe 9 septembrie rezultatele unui studiu referitor la regulile de securitate și confidențialitate. Studiul evaluează părerea a 384 de experți în securitate care au participat la Black Hat 2019, scrie cso.com.au.

Conform studiului, 80% dintre experții în securitate IT sunt de acord că este nevoie de mai multe legi care să reglementeze securitatea și confidențialitatea, în special pentru organizațiile social media care stochează informații personale. cu toate acestea, aproape același număr de respondenți (82%) nu cred că politicienii pe care i-au ales înțelege riscurile informatice suficient de bine pentru a crea și adopta reguli de securitate eficiente.

În plus, studiul a mai descoperit că:

– 93% dintre experții în securitate nu au încredere în social media pentru a-și proteja informațiile personale de identificare.

– 82% dintre aceștia nu au încredere că guvernul le va proteja informațiile personale de identificare.

– 80% dintre respondenți spun că reprezentanții guvernamentali nu înțeleg riscurile cibernetice care țintesc infrastructura digitală.

Pe lângă încrederea scăzută pe care o au politicienii, în unele țări aceștia vor să ia măsuri informatice precum crearea unui backdoor pentru criptare, fără a părea să înțeleagă care sunt implicațiile, scrie betanews.com.

„Există un val global de legiuitori, autorități de reglementare și agenții de aplicare a legii care propun legi controversate de supraveghere, cum ar fi crearea unui backdoor pentru criptarea”, spune Kevin Bocek, vicepreședinte al strategiei de securitate și informații despre amenințări la Venafi. „Cu toate acestea, profesioniștii din securitate nu au încredere în abilitățile politicienilor de a îmbunătăți securitatea informatică, având în vedere potopul neîntrerupt de breșelor guvernamentale din SUA și din întreaga lume. Rezultatele sondajului nostru transmit un mesaj clar că guvernele trebuie să își îmbunătățească fluența securității informatice pentru a avea un impact semnificativ și a ajuta apărătorilor noștri de primă linie să protejeze economia globală, libertățile și confidențialitatea.”

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019