[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate IT

Experții în securitate spun că știrile false sunt o metodă de atac

Știrile false sunt considerate de experții în securitate cibernetică ca vectori de atac pentru phishing și livrarea de malware.

Știrile false înseamnă răspândirea intenționată de minciuni cu scopul de a influența opinia oamenilor sau de a-i dezbina. A intrat în atenția specialiștilor în securitate cibernetică deoarece este dificil de identificat și de blocat și pentru că ajută la răspândirea de malware, conform csoonline.com.

Joseph Carson, de la compania de administrare a parolelor Thycotic, spune că știrile false încearcă să influențeze oamenii cu privire la achiziționarea de bunuri, politică sau altele, existând chiar „fabrici de știri false” care vizează serviciile online și de social media.

Scott Nelson, vicepreședinte al SecureSet, o companie care asigură pregătire în domeniul securității, spune că știrile false sunt folosite în ingineria socială și activități ale hackerilor. Aceste știri false includ link-uri false ca acelea dintr-un e-mail de phishing pentru a-i ataca pe cei care le citesc.

Hamid Karimi, vicepreședinte de dezvoltare a afacerii al BeyondSecurity, spune că deși știrile false sunt greu de analizat dacă un site distribuie știri false, distribuie și malware.

Cercetătorii de la compania de securitate informatică Digital Shadows au descris apariţia unor servicii online care sunt concepute pentru a crea site-uri false, comentarii false şi conturi automatizate (“bots”) pe reţelele de socializare pentru a promova sau a denigra anumite produse şi servicii comerciale, scrie jurnalul.ro.

Piraţii cibernetici “clonează” un site de informaţii legitim – este suficient să schimbe o literă în adresa de internet a companiei media vizate -, apoi modifică o parte a conţinutului dintr-un articol real şi publică pe internet noua versiune în cadrul unei campanii de dezinformare.

Cercetătorii de la Digital Shadows au descoperit astfel peste 2.800 de site-uri de informaţii false.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019