HomeStiriSecuritate ITExpert în securitate: Hackerii vizează candidații alegerilor din SUA din 2018

Expert în securitate: Hackerii vizează candidații alegerilor din SUA din 2018

Un expert în securitate al Microsoft avertizează că hackerii vizează candidații alegerilor din Statele Unite care vor avea loc în noiembrie 2018.

La alegerile care vor avea loc în noiembrie 2018, cetățenii americani îi vor alege pe cei care vor face parte din Camera Reprezentanților și o parte din reprezentanții Senatului. Tom Burt, vicepreședinte Microsoft al departamentului de securitate a clienților, a declarat, joia trecută, în cadrul Aspen Security Forum din Colorado, SUA, că hackerii au lansat campanii de phishing asupra a cel puțin trei candidați la aceste alegeri, scrie upi.com.

Burt a precizat ca atacurile s-au produs mai devreme pe perioada acestui an, dar nu a precizat care au fost candidații vizați. Conform lui Burt, atacatorii au creat o pagină falsă Microsoft pentru atacurile de phishing, având ca țintă precisă trei candidați care ar fi ținte de interes din punct de vedere al unei campanii de spionaj. Identitățile persoanelor vizate nu au fost făcute publice pentru a le respecta intimitatea. Site-ul de phishing a fost dezactivat de cei de la Microsoft.

Unele firme de securitate cibernetică cred că acest atac este legat de agenția de spionaj rusă. Burt a spus că echipa de hackeri care a pus la cale acest atac este cunoscută sub numele de Strontium, dar și ca APT28, Fancy Bear sau Pawn Storm. Această grupare de hackeri a lucrat în trecut cu agenția militară de spionaj a Rusiei.

Cetățenii americani vor merge la vot pe 6 noiembrie pentru a alege noi membrii ai congresului, senatori și guvernatori ai statelor, scrie bbc.com.

Profesorul Alan Woodward al Universității Surrey a precizat că hackeri au încercat, probabil, să obțină acces la mesajele personale și adresele de e-mail ale candidaților. El spune că accesul la adresele de e-mail îi poate ajuta pe hackeri să creeze o imagine negativă despre candidați.

Share With: