Trecerea către automobilele conectate la internet se reflectă în arhitectura digitală și electronică din ce în ce mai complexă a vehicuelor. Cu toate acestea, în timp ce centrul de interes continuă să se axeze pe valoarea obținută din aceste tehnologii, riscurile și amenințările legate de acestea tind să fie trecute cu vedere, scrie businessinsider.com.
O nouă analiză a celor de la Frost & Sullivan arată că producătorii de vehicule recunosc aceste realități și din ce în ce mai mulți fac ca securitatea cibernetică să fie o prioritate strategică și dezvoltă soluții de securitate cuprinzătoare pe mai multe nivele.
„Conectivitatea oferă numeroase experiențe clienților, siguranță, precum și beneficii sociale și comerciale, cu condiția să fie securizată,” spune Byron Messaris, Senior Mobility Consultant la Frost & Sullivan.
Până în 2025, vehiculele conectate vor reprezenta 80% și 90% dintre vânzările de automobile noi din Europa și respectiv SUA. Astfel de tehnologii conectate vor face automobilele să fie eficiente, dar vor crea și o gamă de amenințări de securitate. Acestea variază de la acces neautorizat la modificarea aplicațiilor mașinii până la pierderea vehicului.
Companii precum SafeRide dezvoltă tehnologii care, dincolo de prevenirea amenințărilor cunoscute, verifică comportamntul vehiculului și detectează anomaliile cu ajutorul inteligenței artificiale și a machine learning.
c2a Security, un pionier în securitatea și analiza automobilelor, a anunțat, pe 20 iunie, lansare soluției AutoArmor, axată pe protejarea funcțiilor de testare auto de la bordul mașinii de atacuri cibernetice. Soluția de securitate a fost lansată în cadrul Cyber Week Security & Risk Management Summit care a avut loc în Israel, scrie prnewswire.com.
AutoArmor este o soluție de securitate cibernetică revoluționară și cuprinzătoare, destinată vehiculelor conectate. AutoArmor descoperă unitățile de control ale motorului, realizează diagnostice și descoperă anomaliile acestora și după aceea remediază problemele conform politicii de securitate a producătorului.
Infrastructura de securitate poate instala actualizări de securitate și lucrează împreună cu un program de monitorizare a securității care detectează anomaliile din rețea și din sub-rețele, securizând întreaga infrastructură. Pentru ca actualizările să nu compromită securitatea autovehiculului, compania nu încearcă să modifice sau să ajusteze protocoalele de securitate referitoare la actualizări, precizează venturebeat.com.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…