[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate IT

Episoadele piratate din „Urzeala Tronurilor” au infectat cu viruși mii de dispozitive

Filmele și serialele piratate de pe internet nu doar oferă vizionare gratuită, ci și infectează cu viruși computerele utilizatorilor, o dovedesc dispozitivele infectate în urma descărcării serialului „Urzeala Tronurilor” și a altor seriale.

Considerat unul dintre cele mai descărcate seriale din istorie, “Urzeala tronurilor” a virusat şi cele mai multe dispozitive anul trecut. Peste 21.000, mai exact, potrivit unui studiu realizat de compania de securitate cibernetică Kaspersky, scrie digi24.ro.

S-a ajuns aici fiindcă utilizatorii tabletelor şi calculatoarelor au descărcat versiuni piratate ale acestui serial. Primul şi ultimul episod din sezonul 7 sunt cele mai infectate cu programe malware, spun specialiştii. În total, peste 120.000 de dispozitive au fost infectate de serialele piratate, iar alături de “Urzeala tronurilor” figurează şi seriale ca “Povestea slujitoarei”,”Westworld” şi “Homeland”.

Peste 126.000 de dispozitive au fost infectate cu programe malware, anul trecut, din cauză că utilizatorii au descărcat conținut piratat de pe internet. Episoadele serialului Urzeala Tronurilor au fost responsabile pentru aproximativ 17% dintre aceste cazuri, cu aproape 21.000 de device-uri infectate în 2018, arată un studiu realizat de compania de securitate cibernetică Kaspersky, conform startupcafe.ro.

În majoritatea cazurilor, primul și ultimul episod al fiecărui sezon conțineau programe malware. “Winter is Coming” este cel mai periculos dintre toate episoadele, potrivit studiului. Cercetătorii de securitate cibernetică au găsit 33 de tipuri de programe malware în episoadele Game of Thrones. Dar acesta nu este singurul serial riscant. Printre serialele menționate în raport sunt și alte seriale populare.

Deși cel mai sigur mod de a viziona seriale este prin intermediul unei surse legale și autorizată, Kaspersky recomandă mai multă atenție atunci când descarci serialele TV preferate. În primul rând, asigură-te că este un site de torrent-uri original, nu o clonă cu o greșeală de scriere menită să păcălească utilizatorii. De asemenea, asigură-te că descarci un format video (MP4, M4A, MOV, AVI,etc), nu unul cu terminația .exe sau un alt format de fișier executabil.

Kaspersky a verificat 31 dintre cele mai populare mai piratate seriale ale anului trecut și le-a urmărit apariția pe site-uri de torrente și piraterie. Printre cele 31 de seriale studiate, Kaspersky a găsit 126.340 de fișiere malware care se dădeau drept episoade. Aceste informații au fost colectate de la milioane de voluntari din lumea întreagă care împărtășesc informații de securitate cibernetică prin intermediul Kaspersky Security Network, scrie cnet.com.

În topul 3 al serialelor cu cele mai multe fișiere malware se situează Game of Thrones, The Walking Dead și Arrow. Serialul American Horror Story a făcut cele mai multe pagube, cu fiecare fișier malițios, care se dă drept episod, ajungând în medie la trei utilizatori. Primele două cele mai populare malware descoperite sunt „Not-a-virus:Downloader” și „Not-a-virus:AdWare”.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019