HomeStiriSecuritate ITDomeniile în care nu se acordă o importanță suficientă securității cibernetice

Domeniile în care nu se acordă o importanță suficientă securității cibernetice

Utilizatorii, de multe ori, nu acordă suficientă importanță securității cibernetice a anumitor produse sau servicii informatice.

Cele mai recente breșe de securitate au afectat organizații precum Tesco, Adidas, ceea ce arată că nicio organizație nu este în siguranță. De asemenea, există și problema felului în care organizațiile folosesc informațiile personale ale utilizatorilor. Un exemplu în acest caz este dat de folosirea informațiilor Facebook de către Cambridge Analytica, și chiar Google care permite uneori aplicațiilor terțe să citească mesajele utilizatorilor săi, scrie itproportal.com.

În ceea ce privește securitatea cibernetică și confidențialitatea datelor trebuie să luăm în calcul foarte multe scenarii, fără sfârșit. Atacurile cibernetice și breșele sunt tipuri de amenințări diferite care accesează și atacă sistemele în moduri diferite și evoluează constant.

Iată care sunt cazurile cele mai întâlnite și importante în care securitatea cibernetică este omisă:

1. Aducerea dispozitivelor personale la locul de muncă (cunoscută ca Bring Your Own Device – BYOD). Folosirea dispozitivelor personale este ceva pozitiv, dar cu toate acestea crește riscul pierderii informațiilor din greșeală sau prin oferirea unei căi de intrare pentru hackeri.

2. Cloud-ul. În general, cloud computing este comod și popular și este considerat sigur. Cu toate acestea, nu mereu este așa. Cloud-ul public permite accesul oricui la informații, chiar dacă este într-o rețea privată.

3. Voce și video. Folosirea mijloacelor de comunicare audio și video este esențială pentru afacere, dar ar putea fi deturnate la fel ca și celelalte sisteme. Asta este adevărat în cazul VoIP.

4. Oamenii sunt și ei o verigă slabă în ceea ce private securitatea cibernetică. Nu întotdeauna sunt răuintenționați, dar erorile umane sunt cauza atacurilor cibernetice și breșelor de informații.

Experții în securitate consideră că sectorul energetic lasă o ușă deschisă hackerilor care țintesc infrastructuri importante, scrie petroleum-economist.com.

Experții din această industrie spun că firmele din sectorul energetic ignoră amenințări serioase de securitate care vizează infrastructuri importante datorită măsurilor de reducere a costurilor și a standardelor permisive.

În ianuarie, Schneider Electric a precizat că hackerii au exploatat un defect al tehnologiei sale. Prin urmare, în urma incidentului de securitate, operațiunile au fost oprite la o hidrocentrală.

Cu toate acestea, nu toată lumea este pesimistă cu privire la abordarea amenințărilor cibernetice de către industria energetică. Unii experți văd o îmbunătățire a securității cibernetice în ultimele 12 luni în acest domeniu.

Share With: