Cercetătorii HP au examinate 10 dispozitive inteligente comune, printre care se numără termostate, televizoare sau webcam-uri. Studiul a relevat că fiecare dispozitiv avea în jur de 25 de vulnerabilități care pot fi ușor exploatate de către infractorii cibernetici, iar 70% din toate dispozitivele din Internet of Things pot fi sparte, scrie Mashable.
Multe dintre aceste vulnerabilități țin de parolele slabe și de software-ul de protecție prost. 8 din 10 astfel de dispozitive nu cer parole suficient de puternice încât să fie cu adevărat utile și tot 8 din 10 gadgeturi îi puneau pe utilizatori în primejdie deoarece datele lor puteau fi interceptate în timp ce sunt transmise către cloud.
”La sfârșitul anului trecut, am auzit foarte multe lucruri despre Internet of Things și câte ceva despre securitatea din acest mediu, dar nu am văzut nimic care să se concentreze special pe securitatea Internet of Things. Așa că am decis să începem proiectul Top 10 Open Web Application Security Project Internet of Things, pentru a educa pulicul despre problemele care există”, scriu cercetătorii HP.
Compania de cercetare Garner prezice că vor fi peste 26 de miliarde de obiecte ce aparțin Internet of Things până în anul 2020. În 2009 existau pe piață numai nouă milioane de astfel de dispozitive.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…