HomeStiriSecuritate ITDirectorii au încredere în inteligența artificială pentru protejarea companiilor
directorii-au-incredere-in-inteligenta-artificiala-pentru-protejarea-companiilor

Directorii au încredere în inteligența artificială pentru protejarea companiilor

directorii-au-incredere-in-inteligenta-artificiala-pentru-protejarea-companiilorO cercetare realizată anul acesta a descoperit că 57% dintre directorii companiilor au încredere în sistemele automate pentru a le proteja organizația, la fel de mult sau chiar mai mult decât în oameni.

Radware, un furnizor de top de securitate cibernetică și soluții de livrare a aplicațiilor a emis rezultatele cercetării Executive Application & Network Security Survey care a scos la iveală printre altele că directorii companiilor din SUA și Europa acordă o mare încredere inteligenței artificiale și sistemelor machine learning, create pentru a proteja organizațiile de amenințări cibernetice mai dinamice, mai periculoase, scrie globenewswire.com.

În fiecare an, Radware publică descoperirile și analizele cercetării industriei de securitate IT. Creat pentru întreaga comunitate de securitate, raportul intitulat Global Application & Network Security ajută la înțelegerea amenințărilor, potențialului impact asupra companiilor, nivelele de pregătire și amenințările și previziunile în curs de apariție pentru anul care vine.

Iată cele mai importante descoperiri dezvăluite de cercetarea din 2017:

  • Adoptarea tehnologiei inteligenței artificiale/ machine learning este privită cu încredere;
  • Securitatea este o îngrijorare a conducerii companiilor;
  • Securitatea este principalul motor al transformării digitale;
  • Următoarele ținte ale atacatorilor;
  • Directorii sunt îngrijorați cu privire la impactul atacurilor cibernetice asupra clienților;
  • Directorii nu cred că guvernul lor face suficient pentru a proteja intimitatea consumatorilor;
  • Directorii din Europa sunt mai dispuși să angajeze foști hackeri decât cei din SUA.

Cercetarea a fost realizată de Merrill Research, care a chestionat 200 de directori executivi – 100 din SUA și 100 din Europa – în aprilie 2017. Aceștia făceau parte din companii cu venituri de cel puțin 250 de milioane de dolari și erau cel puțin vicepreședinți în cadrul companiilor respective.

81% dintre directori au spus că au implementat soluții automate de securitate, iar 57% dintre aceștia au spus că au încredere că aceste sisteme le protejează organizația la fel de mult sau mai mult decât profesioniști din securitate, scrie techrepublic.com.

Doi din cinci directori au spus că se așteaptă ca sistemele de securitate automate să fie principala unealtă de administrare a eforturilor de securitate cibernetică în următorii doi ani.

Îngrijorările crescute legate de securitatea cibernetică care afectează afacerile au făcut ca securitatea să fie importantă pentru CEO și consiliu, pentru 85% dintre companii, conform raportului. 62% dintre directori clasifică securitatea ca fiind cea mai importantă prioritate față de 53% anul trecut.

Aproape jumătate dintre directori (47%) au spus că îmbunătățirea securității informațiilor este scopul major al proiectelor de transofrmare digitală. Și trei pătrimi dintre aceștia au spus că îngrijorările de securitate cibernetică sunt foarte importante în formarea eforturilor de transformare digitală.

Amenințările cibernetice se așteaptă să fie îndreptate împotriva infrastructurii rețelelor (27%), urmate de dispozitivele Internet of Things (22%) și infrastructura energiei electrice (21%).

În cazul unui atac cibernetic, directorii au spus că cea mai mare îngrijorare este impactul negativ asupra clientului, urmată de pierderea unei bune reputațții, pierderi operaționale și de clienți și pierderi din venituri.

 

 

 

Share With: