[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate IT

De ce utilizatorii nu își protejează routerul de amenințările cibernetice

Computerele, telefoanele mobile, tabletele și alte dispozitive sunt supuse riscului de a fi atacate de hackeri deoarece utilizatorii nu iau măsuri de securitate de bază pentru routerele Wi-Fi.

O cercetare a Broadband Genie relevă că 82% dintre utilizatorii de internet nu și-au schimbat niciodată parola de administrator a routerului și 86% nu și-au actualizat niciodată firmware-ul routerului, conform netimperative.com.

În total, mai mult de jumătate(51%) dintre respondenți au spus că nu au efectuat nici una dintre aceste două acțiuni.

Când au fost întrebați care este principalul motiv pentru care nu au luat aceste măsuri de securitate, participanții la studiu au spus că nu au știut de ce trebuie să facă aceste modificări (48%) și alți 34% au spus că nu au știut cum.

Matt Powell, edistor la Broadband Genie spune că un router nesigur expune utilizatorii la amenințări de securitate care pot afecta serviciul broadband, pot expune informații private și supune riscului dispozitivele conectate.

La cercetarea au participat 2.205 cetățeni britanici. Peste jumătate dintre respondenți au admis și că nu și-au schimbat numele rețelei și că nici nu au verificat să vadă ce dispoitive se adlă conectate la rețea, scrie theregister.co.uk.

Broadband Genie susține că rezultatele sugerează că furnizării de internet ar trebui să se asigure și că oferă ajutor necunoscătorilor, incluzând explicații cu privire la importanța securizării routerelor Wi-Fi.

Chiar dacă respondeții sunt în întregime britanici, rezultatele ar putea fi aplicate oricărei țări, utilizatorii fiind la fel în orice țară, afirmă tomsguide.com.

Utilizatorii nu pot fi învinovățiți cu totul pentru ignoranța lor, așa cum nu ne așteptăm ca fiecare deținător de mașină să știe să schimbe uleiul și să ajusteze frânele. Dar majoritatea celor care dețin mașini știu că trebuie să ceară ajutorul unui mecanic care să facă asta pentru ei. Prin contrast, furnizorii de servicii de internet și producătorii de routere nu și-au educat suficient utilizatorii cu privire la securitatea de bază a routerului.

Unii producători de routere nu se așteaptă la asta de la clienți ci le oferă parole de administrator și nume de rețele aleatorii sau îi obligă pe utilizatori să își schimbe parola implicită atunci când setează routerul. Alte routere actualizează automat versiunea firmware, dar asta nu ajută cu mult dacă parola este tot cea implicită.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019