Matthew Green, profesor de criptografie la universitatea Johns Hopkins din SUA a analizat modul în care Android N abordează securitatea și a menționat că are mulți pași de făcut pentru a avea aceleași nivele de securitate ca un iPhone. Măsurile de securitate care sunt implementate corect pot încetini sau opri cele mai sofisticate tehnici de deturnare a telefoanelor, dar o implementare incorectă poate fi dezastruasă pentru securitatea dispozitivului, scrie firstpost.com.
Există două moduri de criptare a deatelor pe un telefon mobil. O criptare „full disk” (FDE) este un mod popular și ușor de implementare a unei măsuri de securitate, datele sunt protejate la nivel de sector. Criptarea fișierelor (FBE) criptează separat fiecare fișier și oferă un mai mare control granular a măsurilor de securitate pentru fiecare fișier. FDE este mai veche și folosită de computere, când de obicei sunt oprite. Smartphone-urile necesită o abordare de securitate diferită de cea a computerelor.
Problema sistemului Android este că stochează cheile de criptare pe RAM-ul dispozitivului când acesta este activ. Hackerii pot afla cheia de decriptare aflată pe RAM. Dacă se poate trece de introducere codului, fișierele pot fi accesate direct.
Apple oferă dezvoltatorilor patru metode de protecție a datelor. Protecția completă înseamnă că informațiile pot fi accesate când dispozitivul este deschis și deblocat. Unele fișiere pot fi protejate si după deblocarea telefonului. unele fișiere sunt diponibile și fără tastarea codului de securitate, iar o altă opțiune permite utilizatorilor să cripteze fișiere fără a debloca telefonul. Android oferă criptare pentru datele de logare și pentru datele stocate pe dispozitiv. Android mai are și un context de securitate în cazul în care telefonul are mai mulți utilizatori.
Timp de zeci de ani este ceva binecunoscut că sistemul de operare Windows este mai vulenrabil la atacuri decât Mac. Au existat dezbateri dacă această vulnerabilitate mai mare a Windows se datorează slăbiciunilor de securitate structurale sau doar pentru că este o țintă mai atractivă pentru hackeri, scrie networkworld.com.
Dar cea mai mare preocupare de acum este legată de dispozitivele iOS și Android.
Adrian Ludwig, directorul de securitate Android de la Google a menționat recent că platforma deschisă a Android va ajuta să întrecă securitatea iOS.
O problemă a Apple din această lună a fost că în App Store au fost descoperite sute de aplicații false, confrom celor de la New York Times.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…