404 Not Found


nginx
De ce tehnologia de securitate va folosi mai muli bani dect departamentul tehnic in 2016 - Security Portal
HomeStiriSecuritate ITDe ce tehnologia de securitate va folosi mai muli bani dect departamentul tehnic in 2016
cheltuieli securitate

De ce tehnologia de securitate va folosi mai muli bani dect departamentul tehnic in 2016

cheltuieli securitateConform unui studiu apărut luna trecută, companiile cheltuiesc 82% mai mulți bani pentru protecție decât în 2009.

Și asta nu e de ajuns. Heckerii sprijiniți de guverne au crescut atacurile asupra virmelor, iar sofisticarea hackerilor care vor să obțină ban a crescut exponențial în ultimii ani. Și este mult mai ușor și ieftin pentru infractorii cibernetici să lansese atacuri informatice. Chiar și jucăriile pentru copii pot fi deturnate, oferind informații personale despre milioane de părinți și copiii lor scrie venturebeat.com.

Un studiu recent al Ponemon Institute a arătat că atacurile avansate nu sunt rezolvate decât la 98 sau 197 de zile după ce au fost descoperite.

Pentru companii sunt necesare soluții care să monitorizeze totul activ, chiar și părți ale rețelei care sunt de încredere. Google și alte dispozitive au început să construiască protocoale de securitate bazate pe modelul „zero trust”, adică presupunerea că oamenii și dispozitivele care se conectează la rețeau companiei nu pot fi mai de încredere decât oricine de pe internet.

Chiar și așa nu se poate avea încredere nici în Google. În timp ce furnizrii de cloud au protecții de bază excelente, încă au vulnerabilități, ceea ce înseamnă că clienții împart cu ei responsabilitatea securizării serviciului de cloud.

Companiile trebuie să evite stocarea informațiilor personale de identificare a clienților (PII) cât de mult se poate. De exemplu dacă trebuiesc făcute tranzacții online, folosirea serviciului PayPal sau oricare alt serviciu ajută la efectuarea tranzacției fără a fi necesară stocarea detaliilor cardului clientului.

Companiile pot răspunde mai repede folosind sisteme automate. Se estimează că sistemele de securitate automate pot opri 80% din atacurile hackerilor, ofrind profesioniștilor din securitate timpul necesare pentru a se concentra asupra atacurilor sofisticate și severe.

Susținerea securității informatice de către liderii companiei este importantă, dacă ei nu o implementează poate duce la un dezastru.

 

 

 

Share With: