[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate IT

De ce majoritatea aplicațiilor pentru lanternă reprezintă un risc de securitate

Aplicațiile pentru funcția de lanternă a telefoanelor cu Android reprezintă un risc de securitate informatică pentru utilizatori din cauza numărului mare de permisiuni cerute.

Sute de aplicații de Android pentru funcția de lanternă cer un număr mare de permisiuni la instalare și în mare parte din cazuri, fără a oferi în funcționalitatea necesară, scrie zdnet.com.

Luis Corrons, expert în securitate la Avast Security spune că a testat aplicațiile pentru funcția de lanternă pentru Android din Play Store. În total, a găsit 937 de aplicații, din care șapte era clar malițioase. În rest, spune Corrons, marea majoritate cereau un număr mare de permisiuni, media fiind de 25 de permisiuni pe aplicație.

Numărul pare mic, dar de fapt este mare. Aplicațiile pentru lanternă nu au nevoie de atât de multe permisiuni. Marea majoritate a utilizatorilor de Android nici nu mai are nevoie de astfel de aplicații și nu se justifică să ceară mai mult de câteva permisiuni. aplicațiile pentru funcția de lanternă erau populare la început, când programatorii și-au dat seama că pot folosi blitz-ul camerei pe post de lanternă. Cu toate acestea, din 2014, Android 5 (Lollipop) vine cu o funcție pentru lanternă integrată.

Luis Corrons declară că a identificat alte 77 de aplicații lanternă ce solicitau peste 50 de permisiuni la instalare, scrie cert.ro.

Printre permisiunile solicitate se numără: înregistrarea audio, citirea contactelor din agendă, efectuarea de apeluri, accesul la mesajele SMS și accesul la informații privind geo-locația.

Dat fiind că o mare parte din noile telefoane vin cu această funcție din fabrică, se recomandă eliminarea lor din telefon, iar în cazul în care dispozitivul nu are funcția pre-setată acordați mai multă atenție permisiunilor solicitate.

50 permisiuni reprezintă o treime din numărul de permisiuni totale pe care sistemul de operare Android le are.

Conform postării lui Luis Corrons de pe blogul Avast Decoded, aceste aplicații fuseseră descărcate de cel puțin 100.000 de ori. Flashlight Plus face excepție, conform postării, fiind descărcată de 1 milion de ori. Și mai îngrijorător este faptul că unele aplicații pentru funcția lanternă cer până la maxim 77 de permisiuni, precizează bgr.com.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019