HomeStiriSecuritate ITDate personale ale politicienilor germani au fost publicate de hackeri

Date personale ale politicienilor germani au fost publicate de hackeri

utilizatorii-wordpress-sunt-sfatuiti-sa-actualizeze-versiunea-din-cauza-unei-vulnerablitati-de-securitateSute de politicieni germani, printre care cancelarul Angela Merkel și președintele Frank-Walter Steinmeier au fost victime ale pirateriei informatice.

Date cu caracter personal a sute de politicieni germani apartinand marilor partide au fost postate public de hackeri. Informațiile publicate includ detalii ale cartilor de credit si numere de telefon mobil. Cancelarul Angela Merkel se numara printre cei afectati, a informat presa locala vineri, relateaza Reuters si dpa, conform ziare.com.

Biroul pentru Securitatea Informatiei (BSI) din Germania s-a reunit vineri dupa ce s-a aflat despre aceasta piraterie informatica, a declarat un purtator de cuvant.

Politicieni din partidul de extrema stanga Linke sunt printre cei afectati, inclusiv Dietmar Bartsch, liderul grupului partidului in camera inferioara a parlamentului.

Surse citate de site-ul T-online.de au declarat că hackerii au publicat două adrese oficiale de e-mail şi un număr de fax aparţinând cancelarului Angela Merkel, precum şi un număr de telefon al preşedintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, relatează Mediafax.

Printre datele publicate de hackeri în urma unor atacuri cibernetice se numără cele a sute de politicieni şi jurnalişti, informează presa germană. Horst Seehofer, ministrul german de Interne, a anunţat că, potrivit concluziilor preliminare ale anchetei, nu au fost atacate cibernetic sistemele guvernamentale sau parlamentare, precizând că datele sensibile au fost obţinute prin acţiuni ilegale care au vizat “servicii cloud, adrese de e-mail şi reţele de socializare online”, relatează site-ul Merkur.de.

Informațiile personale a sute de politicieni germani au fost publicate pe Twitter. Având în vedere o evaluare iniţială, nu au fost publicat informaţii sensibile din cancelarie, ”nici de la cancelar”, conform purtătorului de cuvânt al Guvernului german, Martina Fietz, relatează news.ro.

Această scurgere de date de la sute de politicieni germani este alarmantă, dar în acelaşi timp nu este surprinzătoare”, a declarat Mike Hart de la firma de securitate cibernetică FireEye, făcând referire la atacuri anterioare.

Datele, publicate pe un cont de Twitter, includ adrese, scrisori personale şi copii ale cărţilor de identitate, a informat televiziunea de stat germană.

Toate partidele germane majore au fost afectate, mai puţin gruparea de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD).

Ca urmare a publicării informațiilor pe contul de Twitter, poliția germană a percheziționat locuința unui tânăr de 19 ani, care lucrează în domeniul IT. Tânărul este tratat de autorități ca martor în ancheta desfășurată de poliție, potrivit unor surse. Acesta le-a spus jurnaliștilor că, personal, colaborează cu anchetatorii, precizează hotnews.ro.

Share With: