[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate IT

Curtea de apel din SUA respinge cererea guvernului în favoarea Microsoft

Curtea de apel din SUA a respins folosirea de mandate de percheziție de către instituțiile guvernamentale pentru a obține informații care nu se află stocate pe teritoriul țării în cazul Microsoft.

Curtea de apel din New York, SUA, a păstrat o decizie din iulie anul trecut cu un vot de 4 la 4 în care guvernul federal dorea să obțină niște informații care erau stocate pe un server din Dublin, Irlanda, conform zdnet.com.

Părerile judecătorilor au fost împărțite. Președintele Microsoft și Chief Legal Officer, Brad Smith, a spus că salută decizia.

„Avem nevoie ca Congresul să modernizeze legea pentru a proteja cetățenii și pentru a asigura că guvernele de oriunde își respectă reciproc granițele. Această decizie pune accentul unde trebuie, pe votarea unei legi de către Congres în viitor decât pentru un litigiu despre un statut învechit din trecut,” a spus el.

Cazul s-a axat pe un client din Irlanda care este acuzat de posesie de droguri. Procesul a durat doi ani și s-a axat pe un mandat atipic emis de procurorii din SUA pentru informațiile stocate pe un cont de e-mail care erau stocate în afara țării. Procurorii au spus că deoarece Microsoft este o companie americană trebuie să se supună, iar Microsoft a susținut că nu poate oferi acces la informații stocate în afara teritorului american în baza unui mandat din SUA.

Decizia din iulie a fost ca Microsoft să nu fie obligată să ofere e-mail-urile cerute pentru un caz de trafic de droguri care erau stocate pe un server din Dublin, Irlanda, scrie reuters.com.

Deși Microsoft are sediul central în Washington, SUA, judecătoarea Susan Carney (care a pledat marți în favoarea Microsoft) spune că e-mail-urile nu se pot supune mandatului de cercetare datorită legii federale Stored Communications Act din 1986.

Se crede că Microsoft este prima companie americană care să provoace un mandat de cercetare a informațiilor deținute în afara țării.

Cazul a atras atenția companiilor de media și tehnologie, îngrijorate că un verdict în favoarea guvernului ar putea pune în pericol confidențialitatea clienților și o determinare a acestora de a folosi mai puțin serviciile de cloud dacă ar crede că informațiile pot fi luate de guvern. Poziția Microsoft a fost susținută de zeci de companii media și de tehnologie, printre care Amazon.com, Apple, CNN, Fox News Network și Verizon Communications, precum și de Uniunea Libertăților Civile Americane și Camera de Comerț a SUA.

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019