Astfel, este nevoie doar ca răufăcătorul să stea la mai puţin de 15 cm de victimă şi, prin tehnologii ca NFC (near field communication) sau RFID (radio frequency identification), le fură acestora datele de pe card, transmite Gândul.
Specialistul în securitate David Bryan a explicat că hackerii îşi pot procura cu uşurinţă de pe internet un cititor RFID sau, chiar mai simplu, pot descărca pe telefon o aplicaţie care face acelaşi lucru: preia semnalul wireless emis de card în momentul în care se face o plată şi salvează datele de pe card.
Apoi, hackerii transferă respectivele date într-un alt dispozitiv, care poate fi cumpărat de pe internet cu preţuri între 300 şi 400 de dolari, care clonează cardul.
Un studiu al firmei de securitate Norton arată că 70% dintre cardurile existente în momentul actual pe piaţă sunt vulnerabile în faţa atacurilor.
Singurele date pe care hackerii nu le pot citi se referă la codul de trei cifre de pe spatele cardului, însă cumpărăturile cu cardul în magazine pot fi efectuate şi fără acest cod.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…